- בלוג
- אחסון אתרים מחיר: למה כדאי להשקיע באחסון וורדפרס מנוהל
אחסון אתרים מחיר: למה כדאי להשקיע באחסון וורדפרס מנוהל
- השפעת אחסון אתרים על SEO
- מהם הגורמים המקנים ל-אחסון אתרים מחיר המתאים לאיכותו?
- טיפים לבחירת חברת אחסון אתרים
- אחסון אתרים מחיר ב-Jetserver
- לסיכום
אחסון אתרים מחיר: למה כדאי להשקיע באחסון וורדפרס מנוהל
פורסם ב 24-06-2025

פלטפורמת וורדפרס (WordPress) עברה כברת דרך מאז התחילה במאי 2003 ככלי להקמה ולפרסום של בלוגים. כיום (שנת 2025), היא פלטפורמת ניהול התוכן (CMS) הפופולרית בעולם – כ-43% מתוך כלל אתרי האינטרנט בעולם בנויים באמצעותה. ניתן לבנות איתה כל סוג אתר שאתם יכולים לחשוב עליו – בלוגים, חנויות מקוונות, פורטלי עסק, ועוד ועוד ועוד. משמעות הדבר – מגוון. מגוון של שימושים, ואיתם, מגוון של דרישות, כלומר – שרתים שונים, בעלי יכולות והתאמות שונות. אחסון וורדפרס, מנוהל וגם לא מנוהל, יקבע ל-אחסון אתרים מחיר בהתאם ליכולות והתאמות אלה – אך לא רק.
אנחנו כאן כדי לדבר אתכם גם על איכות אחסון האתרים, אשר גם לה יש משמעות ניכרת בקביעה כמה עולה אחסון אתר.
איכות האחסון – כלומר, איכות השרת המאחסן את האתר, איכות הספק והאיכות של כל מה "שמסביב" - תכתיב כיצד האתר שלכם יתפקד ואילו ביצועים הוא ייתן.
כפי שאנחנו יודעים, בחלק ניכר מהמקרים, מחיר משקף איכות. כלומר, שירות בעל ערך גבוה משמעו איכות גבוהה, וההיפך נכון לגבי שירות בעל ערך נמוך. ב-אחסון אתרים מחיר ישקף את איכותו של השרת ושל השירות כולו.
לפני שנקפוץ למים, אנחנו יודעים שאחת הסיבות המרכזיות לכך שהגעתם לכאן היא כי רציתם לדעת כמה עולה לאחסן אתר (לא סתם כתבתם "אחסון אתרים מחיר" במנוע החיפוש). אתם יכולים לקפוץ ישר לטבלת המחירים שכללנו אם תלחצו כאן, או דרך תוכן העניינים מימנכם.
נגלה לכם שגם אנחנו משתמשים בוורדפרס על מנת להציג בפניכם את המאמר הזה, ואת כל שאר המאמרים ב-מאגר המידע שלנו. למעשה, האתר שלנו כולו בנוי באמצעות וורדפרס – אתם מוזמנים לראות זאת כהדגמה חיה למה אפשר לעשות עם אחסון וורדפרס איכותי.
מהו אחסון וורדפרס מנוהל
בבסיסו של כל שירות אחסון אתרים נמצא שרת, אותו הלקוח מקבל מספק השירות. עליו האתר מתאחסן (או מתארח), ובאמצעותו מתנהלת תקשורת הנתונים בין האתר (או כל שירות רשת אחר) לבין המשתמשים – הגולשים.
אמנם תהליכים רבים בשרת מתרחשים מאליהם באופן אוטומטי לאחר שהוגדרו. עם זאת, כל שרת זקוק לניהול רציף, הכולל ניטור ופיקוח על תהליכי אבטחה, תחזוקה שוטפת, ביצוע עדכונים, התאמות למצבים שונים, שדרוג/שנמוך במידת הצורך, ופתרון תקלות.
פעולות אלה, כלומר, ניהול השרת, ניתנות כולן לביצוע על ידי הלקוח, בהנחה שיש לו את הידע הדרוש, או את המשאבים לשכירת צוות/איש IT לשם ביצוען. אך כדאי לזכור כי ביצוע הפעולות הללו, במיוחד באופן סדיר וקבוע, גוזל המון זמן. לא זאת בלבד, אלא שכאשר מדובר במערכות ספציפיות (כמו וורדפרס), הרי שיש צורך בידע יותר ספציפי לשם הבאת השרת לפעולה אופטימלית עם האתר, והשארתו של השרת במצב אופטימלי.

לשם כך נועדו שירותי אחסון מנוהלים. במסגרת שירותים מנוהלים, כל פעולות הניהול של השרת נמצאות באחריותו של ספק השירות.
לשימוש באחסון אתרים מנוהל – כלומר, תשלום נוסף לספק השירות בתמורה לניהול (כמעט) מלא של השרת – יתרונות רבים:
חסכון במשאבים
למעשה, זהו היתרון המובהק ביותר של אחסון אתרים מנוהל.
כאמור, הפעולות הנדרשות על מנת לנהל שרת כראוי דורשות זמן. רכישת הידע הנצרך לשם פעולות אלה – אשר חלקן הנו בעל אופי טכני ולעיתים אף מורכב – מצריכה זמן רב גם כן. וכפי שאומרים, זמן שווה כסף.
ניהול השרת על ידי הספק חוסך מהלקוח את הצורך ב"התעסקות" הרבה והשקעת הזמן שמצריך ניהול שרת באופן ראוי. בנוסף, התשלום על שירות מנוהל נמוך משמעותית אל מול התשלום לצוות IT ייעודי, ואל מול המחיר של הקצאת כוח אדם לפעולות האחזקה השוטפות.
אחד משני החסרונות היחידים של שרתים מנוהלים הוא המחיר. עלות אחסון אתר על גבי שרת מנוהל תעלה יותר מאחסונו על גבי שרת בניהול עצמי. הסיבה לכך ברורה – הספק משקיע משאבים נוספים בכדי לבצע את כל פעולות הניהול של השרת. עם זאת, למרות ששירות מנוהל נותן ל-אחסון אתרים מחיר גבוה יותר, הרי שבסופו של דבר התוספת משתלמת, בשל היתרונות הרבים שהם מקנים.
עדכונים
כל רכיב תוכנתי – מערכת הפעלה, תוספים (Plugins), פלטפורמות, חומות-אש, אנטי-וירוסים, אפליקציות, קושחה – דורש מעת לעת עדכון. עדכונים כוללים "סתימת" פרצות אבטחה שהתגלו, תיקוני באגים, ייעול מתמיד של התוכנה ואף שדרוגי גירסה לגרסאות טובות ומתקדמות יותר. עדכונים יכולים להיות קריטיים להמשך תפקוד רציף, אך מצד שני, הם יכולים להביא לתקלות, אי-תאימות ולבאגים משלהם.
אחסון אתרים מנוהל משמעו שספק השירות דואג לעדכוני המערכת. הספק יבדוק באופן תדיר אם אכן ישנם עדכונים למערכות בהן השרת משתמש, יוודא את תאימות העדכונים למערכת, יתקין ספריות קבצים, יבצע התאמות במידת הצורך, וידאג לפתרון תקלות במקרה שהן נגרמות על ידי העדכונים.
תמיכה
באופן כללי, גם מרבית שירותי האחסון הבלתי מנוהלים יכללו תמיכה מינימלית כלשהי. תמיכה זו תכסה תקלות חומרה בלבד, אשר מן הסתם נמצאות גם כך תחת אחריותו של הספק. אם הלקוח ביצע פעולה לא נכונה מבחינת תוכנה או התאמה – למשל, שימוש במערכת הפעלה לא אידיאלית להרצת אתר הפועל באמצעות פלטפורמת וורדפרס – הוא יאלץ להתמודד עם התקלה לבדו.
לעומת זאת, עלות אחסון אתר על גבי שרת מנוהל תכלול לרוב גם שירותי תמיכה מקיפים. כך, הלקוח למעשה מרוויח פעמיים: כאשר הוא עצמו נתקל בתקלה או בבקשה, הוא יכול לפנות לספק לעזרה; והספק, מצידו, גם כך אחראי על כל היבטי הניהול, כולל פתרון תקלות ומניעתן.
אבטחה
אבטחת שרת – ובפרט כאשר הוא מארח שירות המחזיק בנתונים פרטיים או בדרך גישה למשתמשים/בעלים – אינה עניין של מה בכך. אמנם לאתרים פשוטים, כמו אתרי תדמית, יספיקו אמצעי אבטחה בסיסיים. אך לאתרים אחרים, כמו חנויות מקוונות או אתרים אשר מייצגים עסק באופן מעמיק יותר, יש צורך ברמות אבטחה גבוהות. וכאשר מדובר באתרים אשר בנויים באמצעות פלטפורמות מסוימות, בעלות תוספים מסוימים, הדבר נכון פי כמה. לשם ההמחשה, בשנת 2024 דווחו כ-8000 (!) פגיעויות ופרצות שונות שנמצאו בפלטפורמת וורדפרס, מרביתן בתוספי הפלטפורמה (קרדיט: Wordfence).

אחסון וורדפרס מנוהל (וכל אחסון מנוהל) יכלול בצוות ניהול השרת גם מומחי אבטחת מידע וסייבר שידאגו לאבטחת השרת. אנשים אלה, חלקם בעלי ידע רב וניסיון בתחום, ידעו אילו אמצעי אבטחה יש להטמיע וליישם בשרת. הם ידעו כיצד לנטר את מצבו של השרת באופן שוטף וכיצד למנוע התקפות סייבר אף לפני שיתרחשו. כמובן, אבטחה במסגרת שירות אחסון מנוהל תקנה ל-אחסון אתרים מחיר גבוה יותר, אך גם היא עדיפה על האלטרנטיבה, בה הלקוח נאלץ להתמודד עם היבט האבטחה ללא ידע נרחב מספיק, או לשלם תשלום גבוה לשירותי IT ואבטחת מידע.
החיסרון השני שניתן לייחס לאחסון אתרים מנוהל הנו היבט הפרטיות. כדי שצוות הספק יוכל לאבטח את השרת כראוי, לעיתים יש צורך לתת לו גישה אדמיניסטרטיבית (root) לכל "איזורי" השרת. עם זאת, גם חסרון זה מתגמד אל מול היתרון – ספקי אחסון אתרים איכותיים מעסיקים כוח אדם מקצועי אשר יעסוק באבטחת השרת והאתר בלבד, ולא יפר את פרטיותו של הלקוח.
מלבד זאת, אם אינכם סומכים על הספק אשר מאחסן את האתר שלכם - המהווה נכס דיגיטלי לכל דבר ועניין - כדאי שתחליפו אותו באופן מידי.
אופטימיזציה
אמנם יתרון האופטימיזציה מקבל דגש כאשר מדובר במערכות מסוימות, אך הוא תקף לכל סוג של אחסון על גבי שרת.
פלטפורמת וורדפרס, לדוגמה, מאפשרת לבנות כל סוג של אתר, לכל מטרה שהיא. זאת, בניגוד לחלק מפלטפורמות בניית האתרים אשר מתרכזות בנישה מסוימת, כמו מג’נטו (Magento) לאתרי מסחר, או דודה (Duda) לאתרים של חברות והנגשת SaaS.
הגדרות אופטימליות מצריכות המון ידע מקצועי. כאשר מדובר בשירותי אחסון מנוהל, הספק יבצע את כל הפעולות הנחוצות בשביל להביא לאופטימיזציה מירבית של השרת, וייתן ל-אחסון אתרים מחיר התואם לזמן/השקעה הנדרשים ממנו לשם כך. עם זאת, עדיין מדובר בקבלת ידע ופעולות מקצועיים במחיר זעום לעומת האלטרנטיבות.
השפעת אחסון אתרים על SEO
או, ליתר דיוק, השפעת השרת, איכות השירות ואיכות הספק על SEO. שכן, אחסון אתרים הוא למעשה שילוב של כל השלושה – השרת, השירות והספק.
לכל אלה יחדיו תהיה השפעה מכרעת וקריטית על הצלחתו של האתר, הן אצל מנועי החיפוש והן אצל הגולשים באתר.
איך?
מהירות האתר
מהירות פעולתם של אתרי אינטרנט נמצאה כבעלת השפעה רבה על חווייתם של הגולשים. סקרים רבים מראים כי אתר אשר נטען במהירות – כיום, 3 שניות ומטה נחשב למהירות סבירה – יביא לגולשים סיפוק מהאינטראקציה עם האתר. חוויית גלישה חיובית תעודד את הגולשים להישאר באתר גם לאחר שסיימו את ענייניהם, ולשוב אליו בעתיד.

לעומת זאת, כאשר אתר נטען באיטיות, הגולשים יהיו פחות מרוצים. יתרה על כך – לאתר אינטרנט אשר לעמודיו לוקח מעל ל-5 שניות להיטען יש סיכויים של כ-50% להינטש על ידי הגולשים. גם על נתון זה מצביעים סקרים רבים, ביניהם הסקר הזה, מטעם גוגל עצמה. חוויית הגלישה השלילית תיצרב במוחם של הגולשים, גם שלא במודע, והסבירות שיחזרו לאתר תפחת באופן משמעותי.
מהירות הטעינה של האתר תשפיע גם על הדירוג שלו במנועי החיפוש, גוגל בראשם. מנועי החיפוש מודעים לכך שחווייתם של הגולשים תלויה בחלקה הגדול במהירות האתרים שהם מציגים להם. לכן, הם יקפידו על הצגת אתרים מהירים בראש התוצאות, בעוד שאתרים אטיים "יזכו" לדירוג נמוך יותר, ולפחות חשיפה.
מנועי החיפוש אינם חושפים מהו חלקה של מהירות הטעינה של האתר בשקלול הדירוג הכולל.
ניתן להניח שבתקופתנו, בה הזרמת תכנים באיכות של 8k וסמארטפונים עם חומרה של מחשבי גיימינג הופכים להיות דבר שבשגרה, המשמעות של המהירות גבוהה מאי פעם. עוד סברה הגיונית היא שמנועי החיפוש פועלים על פי הגולשים עצמם בעניין המהירות – כלומר, הגבול בין מהיר ואיטי עובר היכנשהו באיזור ה-3 שניות.
אבטחה
נכון, אחסון אתרים מאובטח הוא בעל חשיבות בלאו הכי. חדירה לשרת יכולה לחשוף נתונים פרטיים, לשבש את פעולת האתר ואף להשבית את העסק לחלוטין.
יחד עם זאת, אבטחת השרת תשפיע גם היא על כמה האתר יצליח.
זאת, מפני ששרת שלא אובטח כראוי נמצא תחת סכנה גבוהה יותר כי גורם זדוני יצליח לפגוע בו, ופגיעה מוצלחת תביא לקריסתו של השרת במצב הפחות גרוע, ולהשגת מידע פרטי של הגולשים ושל העסק העומד מאחורי האתר במקרה היותר גרוע. אמונם של הגולשים באתר יתערער, וייתכן שימנעו מלגשת אליו בעתיד מחשש לפגיעה נוספת.
נוסף על כך, אבטחה משמעותה תוספים שונים, כמו תעודת SSL המאפשרת תקשורת מוצפנת בין הגולשים לבין האתר. המודעות לאבטחת מידע גדלה משמעותית בשנים האחרונות (וטוב שכך!), וגולשים רבים מחפשים את הסמל בדפדפן שמראה כי האתר מאובטח.
וגם כאשר הגולשים אינם מודעים, הדפדפנים של היום יודעים להתריע בפניהם כי האתר איננו מאובטח, ולעיתים אף חוסמים את הגישה אליו.
זמינות האתר (Uptime)

זמינותו של אתר אינטרנט תלויה במישרין בזמינותו של השרת המאחסן אותו. לא בִּכְדִי ספקי אחסון אתרים מקפידים להישאר בטווח זמינות שרתים של לפחות 99% (מתוך שנה) - שכן, שרת לא זמין ימנע מהאתר להיות זמין לגולשים ולמנועי החיפוש.
גולשים לא יתעכבו על אתר לא זמין – הם יפנו לאתר הבא, והעסק יפסיד לקוח פוטנציאלי. האתר אף עשוי "להיחרט" בזיכרון הגולשים כלא זמין, ואם הוא אינו מספק שירות חיוני וייחודי, סביר שהם לא יחזרו אליו בקרוב.
שרת לא זמין משמעותו פגיעה גם בדירוג במנועי החיפוש. מנועי חיפוש שולחים זחלני רשת לאתרים, על מנת לסווג את תוכנם. כאשר זחלני רשת אלה מחזירים למנוע החיפוש תשובה כי האתר לא זמין, דירוגו ילך וירד. לבסוף, לאחר כמה ימים, האתר יוסר לגמרי ממנוע החיפוש.
ספקים אשר מקנים שירות איכותי יתנו ל-אחסון אתרים מחיר יותר גבוה, אך התמורה לכך תהיה שירות אשר מקדם את האתר בכל ההיבטים הנ"ל.
לדוגמה, שירות מסוים במחיר מסוים יכלול בחומרת השרת כונני אחסון בטכנולוגיית SSD. מחיר השירות יהיה נמוך, מפני שכונני SSD נחשבים כיום לטכנולוגיה לא חדשה במיוחד. סביר להניח ששאר החומרה גם היא תהיה בלתי עדכנית - מעבדים מדורות קודמים, ואף מערכות הפעלה ותוכנות אחרות בגירסאות קודמות. כלומר, אחסון אתרים פחות איכותי.
אחסון אתרים איכותי, לעומת זאת, יכלול טכנולוגיה עדכנית יותר, שתתמוך בפעולה מהירה ויעילה יותר של השרת – ושל האתר. לדוגמה, כונני NVMe, הנחשבים לטכנולוגיה העדכנית בתחום אחסון הנתונים, ומעבדים מהדורות האחרונים.
מהם הגורמים המקנים ל-אחסון אתרים מחיר המתאים לאיכותו?
מחירו של שירות אחסון אתרים מושפע ממשתנים רבים. אלה העיקריים שבהם:
סוג האחסון (או סוג השרת והשירות)
דיברנו רבות על אחסון מנוהל, אך המילה "מנוהל" מגדירה חלק מאוד ספציפי של השירות, ולא את סוג השרת (או השירות) עצמו. ישנם המון סוגים של אתרים ושירותי רשת, ובהתאם, המון סוגים של שרתים ושירותי אחסון. השכיחים שבהם, אותם ניתן למצוא אצל רוב הספקים, הנם:
שרת וירטואלי פרטי (VPS – ר"ת Virtual Private Server) - שרת וירטואלי הוא מכונה וירטואלית (VM), אשר מתארחת על גבי שרת פיזי, באמצעות טכנולוגיית וירטואליזציה. כיום, מרבית השרתים הוירטואליים זמינים כשירות ענן.
שרת ייעודי – שרת פיזי רב עוצמה, אשר הלקוח מחזיק בשטחו ומקבל שליטה כמעט מלאה על תפעולו ועל אחזקתו.
אחסון בענן – אחסון על גבי שרת הנמצא בתוך חוות שרתים, אליו הלקוח מקבל גישה (מרחוק, כמובן) לשימושיו הפרטיים.
אחסון שיתופי - במסגרת אחסון שיתופי, מספר אתרים בעלי דרישות משאבים נמוכות מתארחים על שרת אחד וחולקים ביניהם את משאביו (בדומה לתוכנות על מחשב).
שירותי אחסון רבים יכולים להתקיים על שרת וירטואלי, בפרט אחסון שיתופי ואחסון אתרי פלטפורמות שונות (כמו אחסון וורדפרס). למעשה, סביר שאכן מרביתם מתארחים על גבי שרת וירטואלי. זאת מאחר ושרתים וירטואליים ניתנים להתאמה מלאה ומאפשרים גמישות מירבית, מעצם היותם ניתנים להגדרה באמצעות תוכנת ה-hypervisor, אשר מריצה אותם כהדמיה על השרת הפיזי המארח אותם.
משאבים
ישפיעו על מהירות השרת (כמובן), בנוסף ליציבותו. ככל שהטכנולוגיה עדכנית יותר והביצועים טובים יותר, כך יקבל אחסון אתרים מחיר בהתאם.
שטח אחסון נתונים - כלומר, כונן אחסון הנתונים של השרת.
זיכרון פנימי (RAM) ומעבד (CPU) – ישפיעו רבות על רמות הביצועים. זיכרון פנימי רב יותר ומעבד בעל הספק גבוה יותר יספקו ביצועים טובים יותר. הטכנולוגיה גם היא תשפיע, הן על המחיר והן על הביצועים. לדוגמה, מעבד מדור 14 של אינטל יספק ביצועים טובים יותר ממעבד מדור 10.

רוחב פס – נפח הנתונים שהשרת יכול להעביר ולקבל בזמן נתון. נמדד בג’יגה-בייט לשניה (Gbps).
תעבורת נתונים – נתון תעבורת הנתונים מתייחס למגבלת נפח הנתונים (לרוב ג’יגה-בייט) שהשרת יכול לקבל בתקופת זמן מסוימת.
שירותים נוספים
נחיצותם של שירותים אלה תלויה בסוג האתר, תפקידו וקהל היעד שלו. לא רק אספקת שירותים אלה תכתיב כמה עולה אחסון אתר, אלא גם מאפיינים נוספים של כל אחד מהם, בהתאם:
תמיכה טכנית - כל ספק (למעט הזולים ביותר) יַקְנֶה ללקוחותיו תמיכה טכנית כלשהי. זמינות הנציגים (כמה ימים בשבוע, כמה שעות ביממה) ומקצועיותם (הסמכותיהם ונסיונם) תקבע כמה עולה אחסון אתר בפועל.
אבטחה - אבטחה מכל סוג היא נחוצה, אך הספק ייתן לאחסון אתר מחיר בהתאם לכמות מערכות ההגנה המיושמות על השרת, ובהתאם לאיכותן ולפעולתן. ישנן, למשל, מערכות אנטיווירוס אשר מצריכות יותר הגדרות ו"כוונונים" מאחרות, או אתרים שאופי פעולתם מצריך הגדרות מיוחדות בחומת-האש. אם השרת מארח אפליקציה, ספק איכותי יטמיע מערכת WAF להגנה מוגברת.
כלומר, בכל הנוגע להגנה, עלות אחסון אתר תיקבע על פי סוג האתר – שכן, זה יקבע מהו סוג השרת הנחוץ ומהן רמות ההגנה ההכרחיות.
גיבויים - אם הספק אכן מאפשר גיבויים על באמצעות המערכות שלו, יילקחו בחשבון:
- תדירות הגיבויים (יומיים, שבועיים, חודשיים)
- אופן הגיבוי (אוטומטי על ידי הספק, ידני על ידי הלקוח)
- היכן הגיבויים מאוחסנים (האם על שרת מאובטח, האם הם מוגנים מפני אסון איזורי)
רשתות CDN - רשתות CDN מסייעות רבות למהירות הטעינה של אתרי אינטרנט. הן מורכבות משרתים הנמצאים במיקומים שונים ברחבי העולם, כאשר תפקידם של שרתים אלה הוא לקרב פיזית חלקים ממטמון האתר למשתמשים במקומות מרוחקים מהשרת המרכזי. כמות השרתים ברשת ה-CDN, נפח האחסון שלהם ומיהי החברה השותפה של הספק (במקרה שלנו, Cloudflare ו-Sucuri) יגדירו כמה עולה לאחסן אתר.
זכרו כי היקר ביותר והטוב ביותר על הנייר אינו תמיד מה שטוב ביותר בשבילכם, ושיש להעריך את העלות אל מול התועלת שהשירות מספק. לדוגמה, אם אתם בעלי חנות מקוונת המיועדת בעיקר לאזרחי ישראל, כן תזדקקו לאבטחה חזקה, אך אין טעם שתשלמו תוספת על שרתי CDN. מהצד השני, אם אתם בעלי אתר עסקי "כבד" כלשהו המיועד ללקוחות ברחבי העולם ואינו מחזיק במידע פרטי או חיוני, אולי לא תצטרכו מערכות אנטיווירוס ו-WAF, אך מומלץ לשקול בחיוב שימוש ברשתות CDN.
הנקודה היא שכפי שלא מומלץ להתפתות לאחסון הזול ביותר, כך לא כדאי "להתלהב" מדי מהאחסון היקר ביותר, ולזכור שהכל תלוי בצרכי השירות שלכם וייעודו, בנוסף לצרכים הפרטיים שלכם מהשירות.
טיפים לבחירת חברת אחסון אתרים
בנוסף לכל האמור לעיל, הנה עוד כמה נקודות למחשבה שיעזרו לכם לבחור ספק אחסון שיתאים לכם:
הגדירו את הצרכים שלכם

זהו למעשה הצעד הראשון והמשמעותי ביותר – לכן אנחנו תמיד ממליצים עליו. שאלו את עצמכם מה האתר אמור להשיג וכיצד. לאחר מכן, שאלו את עצמכם כיצד האתר ישיג את יעדיו ומה יסייע לו בכך אף יותר. כמו כן, הבינו מה יכול לעכב את האתר או לגרום להשבתות פעולה, וכיצד ניתן למנוע זאת (או לפחות לחזור לפעילות רציפה במהירות).
אל תסתפקו בשאלות הממוקדות בשירות שאתם רוצים לספק בלבד. שאלו את עצמכם מה אתם צריכים כצרכן אחסון אתרים, וכיצד הספק יכול למלא אחר צרכים אלה.
לאחר מכן, תוכלו להשוות חבילות, ספקים ו-הסכמי SLA, ולבצע את ההחלטה המושכלת ביותר.
כמובן, גם תקציב נכנס תחת קטגוריית ה"צרכים", לכן וודאו כי ל-אחסון אתרים מחיר שנכנס בתקציב שלכם.
תנו חשיבות למקצועיותה ולזמינותה של התמיכה הטכנית
התמיכה הטכנית הנה ערוץ התקשורת העיקרי שיש לכם עם הספק.
ככל שהתמיכה הטכנית מקצועית יותר – נציגים בעלי הסמכות וניסיון בתחום אירוח האתרים (רשתות, שרתים, בניית אתרים, פיתוח, אופטימיזציה וכדומה) – כך יותר טוב.
אל לנו לשכוח כי על אתר אינטרנט לתפקד 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. לכן, באופן אידיאלי, זמינות התמיכה גם כן תהיה 24/7.
בדקו מהו מוניטין הספק וכמה וותק יש לו
מוניטין אינו מגיע יש מאין. נכון, בחלק מהמקרים מקורו בפרסום, אך בתחום אחסון האתרים, אין זה כך – ככל שהשירות איכותי יותר, כך המוניטין יהיה טוב יותר.
גם לוותק ישנה השפעה על איכות השירות. וותק משמעותו ניסיון והיכרות טובה יותר עם עולם אחסון האתרים וכיצד הוא עובד. ספק בעל וותק יידע כיצד לענות על צרכי הלקוח באופן יעיל יותר, וכיצד לתפקד בתחום נרחב יותר של מצבים.
חפשו ביקורות על הספק
אחד היתרונות הגדולים ביותר שצמחו מרשת האינטרנט היא היכולת לשתף ביקורות ורשמים, והיכולת להגיע לרשמים וביקורות אלה בקלות ובמהירות. קחו את הזמן לנצל את היכולת הזו ולקרוא ביקורות על הספק. רשמי הלקוחות יתנו לכם מידע על טיב הספק ועל טיבם של חלק מהשירותים שהוא מספק. כך תדעו אם כדאי לכם להמשיך איתו, או לחפש ספק אחר.
בחרו ב-Jetserver
אנחנו אחת החברות הוותיקות בתחום אחסון האתרים בישראל, עם ניסיון ואמינות שמתפרשים לאורך כמעט 20 שנים (מאז שנת 2006). אנו מספקים פתרונות אחסון וורדפרס מנוהל ברמה הגבוהה ביותר, על גבי שרתים מהירים ומותאמים במיוחד לפעילות מהירה ויעילה של אתרי הוורדפרס שלכם.
שירותי הוורדפרס המנוהל שלנו כוללים:

- אירוח האתר על חוות השרתים שלנו, הפרושות בישראל וברחבי העולם
- שרתים מותאמים לוורדפרס, מבוססי LiteSpeed ובעלי כונני אחסון NVMe בנוסף להאצה חכמה באמצעות מטמון האתר (Cache), למהירויות טעינה גבוהות במיוחד
- זיכרון (RAM), תעבורת נתונים, תיבות דוא"ל ומסדי נתונים ללא הגבלה
- אבטחה באמצעות מערכת JetKeeper בנוסף לתעודת SSL חינם
- גיבויים יומיים על ידי מערכת JetBackup
- תמיכה מעולה 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע
- וזה לא הכל!
ניתן לראות בשירותי אחסון וורדפרס מנוהל שלנו דוגמה למצב בו עלות אחסון אתר תהיה קצת מעל לממוצע, אך עלות זו כוללת המון תוספות שיתמכו באבטחת האתר בהאצתו, בנוסף לניהול מלא על ידי הספק. לטווח הארוך, מדובר בהשקעה שתחזיר את עצמה – האתר יפעל במהירות ובאופן אופטימלי ויציב, וימשיך להתקדם במנועי החיפוש ולמשוך יותר לקוחות.
אחסון אתרים מחיר ב-Jetserver
כללנו את מחירי סוגי האחסון השכיחים ביותר, לא מחירון שלם. אנחנו מספקים סוגי אחסון אתרים נוספים, בנוסף לפתרונות אבטחה ולפתרונות התאוששות מאסון שונים.
אחסון וורדפרס מנוהל
חבילה | JetPress V2 (בסיסית) | JetPress V3 (בינונית) | JetPress V4 (מתקדמת) |
מחיר (לחודש) | 55 ש"ח | 75 ש"ח | 110 ש"ח |
שרת שיתופי
חבילה | תוכנית אישית (בסיסית) | תוכנית עסקית (בינונית) | תוכנית מתקדמת |
מחיר לחודש | 44 ש"ח | 64 ש"ח | 90 ש"ח |
VPS (שרת וירטואלי)
מאחר ושרתים וירטואליים ניתנים להתאמה וגמישות מירביים, ומאחר ולכל לקוח צרכים וייעודים שונים לשרת הוירטואלי שלו, אנחנו לא עובדים במודל חבילות עם שרתים וירטואליים.
השקנו מערכת הקמת VPS חדשה, אשר מאפשרת לכם להקים VPS לפי הצרכים הייחודיים שלכם באופן מקוון על המערכות שלנו. מחירו של השרת הפשוט ביותר הוא 14.88 ש"ח לחודש.
אתם מוזמנים לבדוק בעצמכם!
לסיכום
שירות אחסון וורדפרס מנוהל (וכל שירות אחסון אתרים מנוהל) מסיר את נטל התחזוקה וה"התעסקות" עם השרת מכתפיו של הלקוח, ושם אותו בידיו של הספק. שירות מסוג זה יתאים למי שאין לו את הזמן, הסבלנות או המשאבים להשקיע בניהול שרת (או כמה שרתים), ועדיין צריך ורוצה לשמר רמות גבוהות של אבטחה, מהירות והתאמה של השרת לאתר הוורדפרס שלו.
אך לא מספיק שהאחסון יהיה מנוהל. אחסון אתרים צריך להיות איכותי על מנת להפיק את הטוב ביותר מהשירות, וכמובן, כדי לשמור על השקט הנפשי של הלקוח. איכותם של שרת ושל ספק שרתים מתאפיינת בהמון מישורים. חלקם הכרחיים ונחוצים כמו אבטחה נאותה, תמיכה טכנית 24/7, זמינות שרתים מירבית, ומשאבים בהתאם לסוג האתר ותפקידו. חלקם עדיפים רק במקרים מסוימים, כמו שרתי CDN, מערכות אבטחה ספציפיות ותוספים שונים.
כמובן, ככל שהשירות איכותי יותר, וככל שבמסגרתו הלקוח מקבל יותר, כך יהיה ל-אחסון אתרים מחיר גבוה יותר. עם זאת, מדובר פחות בהוצאה ויותר בהשקעה – השקעה אשר תקדם את האתר ואת העסק, ותמנע הפסדים שיכולים להיגרם מאיטיות של האתר, מקריסות ואי-זמינות או מפגיעות אבטחה. לבסוף, השקעה זו תחזיר את עצמה, ותהפוך לרווח.
למידע נוסף על שירותי אחסון האתרים והפתרונות שאנו מספקים, ולכל דבר אחר, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר.