• בלוג
  • אחסון אתרי אינטרנט

אחסון אתרי אינטרנט

    אחסון אתרי אינטרנט

    פורסם ב 04-07-2025

    information-security

    אחסון אתרי אינטרנט? מה זה בכלל?

    אחסון אתרי אינטרנט, בבסיסו, הוא שירות אשר מעניקות חברות או ספקים בתחום אחסון האתרים. במסגרת שירות זה, הלקוח מקבל שרת – מחשב לכל דבר ועניין – עליו האתר מתאחסן, או מתארח.
    אם לדייק, האתר, כאוסף קבצים ו-סקריפטים בעלי קשר אחד לשני, מתאחסן (או מתארח) על כונן אחסון הנתונים של השרת. תפקידו של השרת הוא להריץ את הקבצים הללו כאתר אינטרנט, ולנהל את תקשורת הנתונים בין האתר לגולשים.

    כמובן, זהו רק הבסיס. אחסון אתרי אינטרנט כולל בתוכו עוד היבטים רבים, ביניהם:

    • החומרה ממנה השרת בנוי (עוצמה ועדכניות)
    • באילו תוכנות השרת משתמש (מערכת הפעלה, מערכות לאבטחה ולהאצת עיבוד והעברת נתונים, התאמת המערכות לאתר הספציפי)
    • מהן התשתיות דרכן השרת פועל ומתקשר עם הגולשים (מהיכן השרתים פועלים, יכולות טכנולוגיות איזוריות, מיקום, זמינות השרת)
    • תוספות לשירות (גיבויים, התאוששות מאסון)
    • איכות ספק השירות עצמו (אמינות, תמיכה, מדרגיות ושדרוג, גמישות, התאמה ללקוח)

    בישראל, שוק אחסון האתרים מתמקד בעיקר בחבילות של אחסון שיתופי, אחסון אתרי וורדפרס ושרתים וירטואליים. חלק מהספקים מאפשרים סוגי אחסון ממוקד יותר – כזה שמתאים לפלטפורמות ספציפיות שונות או לפעילויות בעלות אופי מסוים.
    מחירי אחסון האתרים בישראל (כמו בכל מקום אחר) נקבעים בעיקר ע”פ סוג האחסון והאיכות באופן כולל.

    אחסון אתרים מהיר ו-SEO

    אחד מהגורמים המאפיינים אחסון אתרי אינטרנט איכותי הנו המהירות – כלומר, יכולתו של השרת להריץ את האתר במהירות וביציבות, ולספק לגולשים טעינת עמודים מהירה על המכשירים שלהם.

     ציור של אנשים סביב מסך עם גרפים, שעון וזכוכית מגדלת - אחסון אתרי אינטרנט איכותי יתמוך ב-SEO אופטימלי.

    מהירות הטעינה של עמודי האתר תשפיע משמעותית על שני גורמים שיקבעו האם האתר יצליח ויזכה לחשיפה:

    חוויית המשתמש

    נסו לראות זאת מנקודת מבטכם: האם תיהנו יותר לגלוש באתר שנטען במהירות ומספק לכם את מה שאתם רוצים כמעט מיד לאחר הקליק, או באתר שביליתם בו את מרבית הפסקת הקפה שלכם, בהמתנה לתמונות או למוצרים שיעלו על צג המכשיר?
    כיום, כדי שאתר ייחשב לאתר מהיר, טעינת העמודים שלו צריכה לקחת פחות מ-3-2.5 שניות. מהירות טעינה גבוהה תספק חוויית שימוש מספקת ומהנה. החוויה החיובית תעודד את הגולשים להמשיך להשתמש באתר גם לאחר שהשיגו את מבוקשם, וסביר שיחזרו אליו בעתיד.

    לעומת זאת, אתר אשר נטען באיטיות יוביל לאחוזי נטישה גבוהים, אשר יעלו עם זמני הטעינה. ע”פ סקרים שונים, מהירות טעינה של 5 שניות תוביל לאחוזי נטישה של כ-50% מגולשי האתר באופן כמעט מיידי. כל שניה נוספת, מן הסתם, תעלה את אחוזי הנטישה. נוסף על כך, הגולשים עשויים לשייך את האתר לתחושת התסכול הנובעת מההמתנה לטעינת עמודיו. שוב, נסו לראות זאת מנקודת מבטכם: רציתם לבדוק מחיר של מוצר בזמן הפסקת הקפה שלכם, ובמקום לקרוא על המאפיינים שלו ולראות תמונות, המתנתם לעמודי החנות שייטענו. לא תרגישו מתוסכלים, ובמיוחד כאשר היו עוד אתרים שיכולתם לבדוק בזמן הזה?

    דירוג במנועי החיפוש – SEO

    כידוע, מנועי החיפוש מדרגים אתרי אינטרנט באמצעות אלגוריתם, אשר מביא בחשבון משתנים שונים הקשורים לאתר עצמו (ולגולשים).
    אחד מהמשתנים הללו הוא מהירות הטעינה של האתר. משתנה זה הופך למשמעותי יותר ויותר ככל שהזמן עובר – הטכנולוגיה והתשתיות הולכות ומתפתחות, ואיתן היכולת לטעון אתרי אינטרנט במהירות גבוהה.
    במילים אחרות, אתר המשתמש באחסון אתרים מהיר יקבל דירוג גבוה במנועי החיפוש השונים. אתר בעל מהירות טעינה איטית יקבל דירוג נמוך יותר.
    מנועי החיפוש אינם חושפים היכן עובר הגבול בין טעינה איטית לטעינה מהירה. עם זאת, אם נביא בחשבון כי מנועי חיפוש גם הם רוצים לספק חוויה מהנה לגולשים המשתמשים בהם, ניתן להניח שהגבול עומד בין 3 ל-2.5 שניות – בהתאם לציפיות הגולשים כיום.

    מה עוד הופך שירות אחסון אתרי אינטרנט לאיכותי?

    מדד נוסף לאיכות של שירות לאחסון אתרי אינטרנט הנו יציבותו של השירות באופן כללי. יציבות תלויה בכמה וכמה גורמים, חלקם אינם תחת שליטתו של הספק, וחלקם כן. מבין אלה שכן נמצאים תחת שליטת הספק, אבטחה וזמינות השרת הם בין המשמעותיים ביותר להצלחתו של האתר.

    אבטחה

    בשנים האחרונות מדינת ישראל חוותה עלייה של מאות אחוזים בהתקפות הסייבר על אתרים מקומיים, הן מצד גורמים חיצוניים והן מצד גורמים פנימיים. וגם ללא הנתון הזה, אחסון אתרים מאובטח הוא עניין בעל חשיבות גבוהה מאוד, לא רק לבטיחותם של הגולשים ושל הגורמים מאחורי האתר, אלא גם להצלחתו.

    שרת אשר לא אובטח כראוי (ובהתאם לאתר אשר הוא מארח ולשירות אותו האתר מספק), מן הסתם יהיה חשוף יותר לסכנות. במקרה בו גורם עוין הצליח לחדור לשרת, הגולשים יתייחסו בזהירות ובחשדנות כלפי האתר – במיוחד אם אותו גורם עוין שם ידו על נתונים פרטיים או בעלי ערך כלשהם. חשדנות זו תרחיק את הגולשים מהאתר, ולא בטוח שהם ישימו בו את מבטחם בעתיד.

    זמינות השרת

    שרת פיזי ליד מחשב ניד שעל מסכו גרפים המציינים את זמינות השרתים של שירות אחסון אתרי אינטרנט.

    זמינות השרתים המסופקים במסגרתו של שירות אחסון אתרים היא מאפיין חשוב נוסף שיש לשים לב אליו. מרבית הספקים נצמדים לסטנדרט של 99% זמינות שרתים (מתוך שנה שלמה). האחוז הנותר משאיר לספק זמן לפתור תקלות הפוגעות בזמינות השרתים.

    למה זה חשוב להצלחתו של האתר?

    א. שרת לא זמין משמעותו אתר אשר אינו זמין. גולשים אשר נמנעת מהם גישה לאתר בשל אי זמינות עשויים “לסמן” את האתר, באופן מודע או לא מודע, כלא זמין, ו”לדלג” עליו בחיפושים עתידיים. כלומר, פחות תעבורת רשת, פחות לקוחות פוטנציאליים ופחות הצלחה.

    ב. מנועי חיפוש מזהים כי השרת איננו זמין, באמצעות זחלני רשת. במקרים כאלה, ככל שעוברים הימים, דירוגו של האתר יצנח. לאחר כמה ימים, האתר יוסר לחלוטין ממנוע החיפוש.
    מאחר ומרבית הגישה לאתרי אינטרנט כיום נעשית דרך מנועי חיפוש (גוגל בראשם), הרי שהסרת האתר ממנוע חיפוש כלשהו, או “הידחקות” לתוצאות שאינן בין הראשונות, יכולה להיות הרת גורל להצלחתו של אתר.

    קצת על סוגי אחסון האתרים השכיחים ביותר

    אחסון שיתופי

    שרת אחד המארח כמות מסוימת של אתרי אינטרנט בו זמנית. האתרים משתמשים במשאבי המחשוב של השרת השיתופי כמו תוכנות על מחשב – כלומר, האתרים צריכים “להסתדר” עם כמות משאבים אחידה.
    אחסון אתרי אינטרנט על גבי שרת שיתופי מתאפיין במחיר נמוך יחסית לסוגי אחסון אחרים. הוא מיועד לאתרי אינטרנט בעלי דרישות משאבים ואבטחה נמוכות, כמו אתרי תדמית וכרטיסי ביקור מקוונים.

    VPS – שרת וירטואלי

    שרת וירטואלי, או VPS (ר”ת Virtual Private Server), נעזר בטכנולוגיית וירטואליזציה על מנת ליצור מכונה וירטואלית (VM) המדמה שרת. השרת הוירטואלי מתארח כתהליך על גבי שרת פיזי. כל משאבי המחשוב של השרת הוירטואלי – זיכרון RAM, כוח עיבוד, שטח אחסון נתונים, וכו’ – מתקבלים מהשרת הפיזי המארח אותו. הקצאה זו נעשית באמצעות תוכנת hypervisor, המנהלת ומריצה את השרת הוירטואלי (לרוב, כמה שרתים וירטואליים בו זמנית).

    שרתים וירטואליים מעניקים למשתמש יכולות גמישות ושינוי כמעט בלתי מוגבלות, ורמות אבטחה גבוהות. עם זאת, מחירם של שרתים וירטואליים עשוי להיות גבוה (לעיתים מאוד), במיוחד עבור שרתים בעלי כוח רב.

    אחסון בענן

    במסגרת שירות אחסון בענן, הלקוח מקבל גישה מרחוק לשימוש בשרת אשר נמצא בתוך חוות שרתים – הבסיס הפיזי לכל תשתית ענן. למעשה, ניתן לראות אחסון בענן כאילו ללקוח יש שרת פיזי משלו, רק שהוא אינו צריך למצוא לו מקום אחסון ולדאוג להיבטים הפיזיים של אחזקת שרת, כמו קירור או אספקת חשמל.

    אחסון וורדפרס

    הספק מקנה ללקוח שרת אשר הותאם במיוחד לאחסון ולהרצת אתר אשר מבוסס על פלטפורמת וורדפרס. התאמה זו תכלול:

    • מערכת הפעלה תואמת לפעולה חלקה של וורדפרס ולאופי האתר עצמו
    • תוספים (Plugins) התומכים בפעולה מהירה ויציבה של אתרי וורדפרס
    • הגדרות שונות המתאימות את השרת לפלטפורמת וורדפרס

    השרת ישמש למטרת אחסון אתרים וורדפרס בלבד – לא ניתן יהיה להשתמש בו לשום מטרה אחרת.
    בהתאם, אחסון וורדפרס יתאים ללקוחות אשר בבעלותם אתר אשר נבנה באמצעות פלטפורמת וורדפרס, וזקוקים לשרת אשר ינגיש את האתר לגולשים ברשת, אך אינם מתכננים להשתמש בשרת לשום שימוש אחר בהווה או בעתיד.

    שרת פיזי מחובר לללוגו של וורדפרס, לענן ולמסך מחשב, כלומר, אחסון אתרי אינטרנט וורדפרס מנוהל.

    אחסון וורדפרס מנוהל?

    ניהול שרת כולל התקנות והתאמה, תחזוקה, אבטחה, ביצוע עדכונים, ניטור ביצועים ואבטחה, שדרוגים, אופטימיזציה, ועוד ועוד ועוד.

    פעולות אלה ניתנות לביצוע על ידי הלקוח עצמו, בהינתן הזמן והידע הדרושים לכך. אך מה לגבי לקוחות אשר אינם בעלי הידע הטכני הדרוש, או כאלה אשר אין להם זמן “להתעסק” בניהול השרת (או מספר שרתים)?
    בפני לקוחות אלה עומדת האפשרות לשכור צוות IT ייעודי שיהיה אמון על ניהול ותחזוקת השרת. עם זאת, צוותים מקצועיים בעלי ידע ומיומנות באחזקת שרתים והבאתם לכדי פעולה אופטימלית, עולים לא מעט.
    מן הסתם, הזמן, הידע, המיומנות והעלות הנדרשים עולים ככל שמדובר בפלטפורמה ספציפית, הדורשת ידע ספציפי.

    הפתרון: אחסון וורדפרס מנוהל.

    במסגרת אחסון מנוהל, כל הפעולות הרשומות מעלה יבוצעו על ידי ספק השירות עצמו. מהתקנת מערכת ההפעלה, דרך בחירת רכיבי האבטחה ותוספי ההמהרה הדרושים, וכלה בפעולות היומיומיות של ניטור, עדכון, שדרוגים ואופטימיזציה מתמשכת – כל אלה יהיו תחת אחריותו של הספק. הספק גם ידאג להגדיר את השרת באופן אופטימלי המתאים לפעולת האתר, הן בהתאם לייעודו והן בהתאם לפלטפורמה באמצעותה הוא בנוי.

    למי זה טוב?

    • אנשים בעלי ידע טכני מוגבל, אשר אינם בקיאים בתחומי אחזקת השרתים ו/או באופטיציזציית שרתים ע”פ מערכות ספציפיות, ואינם מעוניינים להשקיע זמן רב ברכישת הידע הזה.
    • בעלי אתרים ועסקים אשר, עם או בלי הידע הטכני הנדרש, זקוקים לזמן שלהם למטרות אחרות, כמו פיתוח העסק (או כל דבר אחר).
    • מי שאינו מוכן להקצות משאבים כספיים או משאבי כוח אדם על מנת לשכור צוות IT לביצוע פעולת ניהול השרת.

    לסיום: כמה טיפים לבחירת שירות אחסון אתרי אינטרנט איכותי

    נכון, הבחירה תלויה ראשית האישיים שלכם ובהתאמתו של הספק לאתר שלכם. למשל, אם אתם רוצים להקים שרת וירטואלי, לא תבחרו בספק אחסון אתרים בעל חבילות אחסון אתרים וורדפרס בלבד.
    עם זאת, ישנן כמה נקודות שכדאי לכולם לשים לב אליהן, במיוחד אם האתר שלהם קיים לצרכים שהם יותר מבסיסיים:

    שימו דגש על התמיכה הטכנית ועל שירות הלקוחות

    אלה יהיו ערוצי התקשורת העיקריים שלכם עם הספק.
    שירות לקוחות מטעמו של ספק איכותי יהיה זמין במשך 24 שעות, 7 ימים בשבוע. זאת בהתאם לכך שאתר אינטרנט – כלומר, השרת המארח אותו – אמור להיות זמין כל הזמן.
    נוסף על כך, מומלץ לתעדף ספק אשר נציגי התמיכה שלו בעלי הסמכות וניסיון בתחום אחסון האתרים (שרתים, פיתוח, רשתות וכדומה). כך, תוכלו לקבל מענה מקצועי ויעיל יותר, ופתרונות גם לבעיות מורכבות.

    איש יושב על מחשב ניד, מעליו ענן, שעון וגלגלי שיניים.

    אל תקלו ראש במהירות

    לא סתם הרחבנו על כך קודם – לחלק מהאתרים, מהירות חשובה לא פחות מאבטחה או מתמיכה.
    אחסון מהיר יושג באמצעות:

    • חומרה עדכנית, כאשר חומרה עדכנית יותר ומהדּוֹרוֹת האחרונים, תאפשר לשרת להריץ את האתר ביעילות, במהירות וללא תקלות
    • תשתיות מהירות, היכולות לאפשר תקשורת נתונים מהירה (כמו רוחב פס גבוה, שרתי CDN וכדומה)
    • התאמה ואופטימיזציה בהתאם לאופי האתר ולפלטפורמה עליה הוא מבוסס, אם ישנה כזו (מערכת הפעלה תואמת, תוספים להאצה ולאבטחה)
    • תחזוקת שרתים, הן ברמת התוכנה (עדכוני מערכת תכופים, התאמות ואדפטציות בהתאם לשינויים, אבטחה נאותה) והן ברמת החומרה (קירור, שדרוגים אחת לתקופה)

    קראו ביקורות על הספק

    לקוחות קיימים ולקוחות עבר יכולים לספר הרבה על איכות הספק ועל איכות השירות. רשת האינטרנט הפכה ביקורות למשאב נגיש לכל אחד, ומומלץ להשתמש בהן. כמובן, ככל שהספק יותר וותיק, כך יהיו יותר ביקורות – משמע, ניתן לדעת גם כיצד והאם הספק משמר את איכותו, או משתפר עם הזמן.

    דוגמה טובה לכל אלה ועוד היא חברת Jetserver, אחת החברות הוותיקות והאמינות ביותר בישראל לאחסון אתרים. Jetserver מספקת אחסון אתרים מהיר, מאובטח ותואם SEO, התומך בלקוחות עסקיים ופרטיים כאחד.
    כל שרתיה של Jetserver פועלים מתוך חוות השרתים שלה, הפרושות ברחבי ישראל ובעולם כולו. כך, אתם מקבלים אחסון המתאים לקהלי יעד שונים, בהתאם לאתר ולשירות אותו אתם רוצים להנגיש ללקוחותיכם.
    בין השירותים ש-Jetserver מספקת ניתן למצוא אחסון וורדפרס מהיר מנוהל, שרתי VPS בהתאמה אישית של הלקוח, פתרונות התאוששות מאסון, ועוד.

    השותפים שלנו

    • js-partners-02
    • js-partners-03
    • nginx-js-partners-04
    • js-partners-06
    • mariadb-icon
    • docker-icon
    • nodejs
    Skip to content