- בלוג
- שירותי ענן לעסקים – כל מה שחשוב לדעת
שירותי ענן לעסקים – כל מה שחשוב לדעת
שירותי ענן לעסקים – כל מה שחשוב לדעת
פורסם ב 24-03-2025

מהפכת שירותי הענן לעסקים
כן, קראתם נכון – מהפכה, ואנחנו לא מגזימים. עד לפני כמה שנים, הענן היה בעיקרו מושג מעורפל (משחק המילים מכוון) ותמוה. כיום, הוא נמצא בשימוש נרחב וגלובלי, לא רק על ידי אנשים פרטיים, אלא גם על ידי עסקים. למעשה, ניתן לייחס את עלייתו של הענן (עוד משחק מילים מכוון) לכמה דברים, ביניהם: ה”מעבר” של מרבית האנושות לשימוש בסמארטפון כאמצעי תקשורת והתנהלות עיקרי; עלייתן של חברות כמו גוגל, אמזון ואפל; התפתחות אמצעי המחשוב השונים וחיבור האינטרנט, שנעשו מהירים מתמיד; והתרבותם המהירה של שירותי ענן לעסקים.
כל אלה, אך בעיקר ההתפתחות הטכנולוגית והצורך המתמיד להתייעלות, הניבו שירותי מחשוב שונים, המותאמים באופן פרטני ועיקרי לתפקוד עסקי וארגוני. שימוש בשירותי ענן הפכו לסטנדרט למרבית העסקים אשר אינם בעלי צרכים מיוחדים המצריכים חומרה פיזית זמינה, מכל סיבה שהיא.
יותר ויותר עסקים עוברים להשתמש בשירותי ענן כמעט בבלעדיות, מאחר והם רואים את התועלות הרבות ששימוש זה מביא.

למעשה, על פי חברת Precedence Research, שוק מחשוב הענן (המתבסס בחלקו הרב על שימושם של עסקים וארגונים) עתיד להגיע לשווי של מעל לטריליון (!!!) דולר בשנת 2025, ולעבור את שווי ה-5 טריליון דולר בשנת 2034.
ואכן, שירותי ענן מביאים תועלות שכל עסק צריך – חיסכון במשאבים, גמישות עסקית, יעילות, זמינת, ביצועים משופרים…וזוהי רק רשימה חלקית.
פעם, לא כל כך מזמן, כדי להשיג את כל היתרונות הללו באמצעות טכנולוגיה, היה צורך בהמון תהליכים שונים והשקעה. לוגיסטיקה, צוותי IT, הגדרות, השבתות, המתנה לפיתרון תקלות, לטכנאים ולחלקי חילוף, צריכת חשמל מוגברת ולעיתים אף אסטרונומית – אחזקת תשתית מחשוב לצרכים עסקיים אמנם הייתה תועלתית ולעיתים אף הכרחית, אך המחיר היה כבד.
כיום, בזכות שירותי מחשוב בענן לעסקים, המצב שונה.
ולא רק לעסקים – אנו משתמשים בשירותי מחשוב בענן בחיי היומיום, כפי שציינו כבר בעבר מספר פעמים. די בכך שניכנס לתיבת הדואר הנכנס ב-Gmail, ננהל שיחת וידאו עם האחיין בדרום אמריקה דרך וואטסאפ או שנקשיב ללהקה האהובה עלינו בספוטיפיי – כל אלה ועוד רבים הם שירותי מחשוב ענן שונים בהם אנו משתמשים באופן פרטי ויומיומי, והם עושים את החיים שלנו הרבה יותר קלים, ומנגישים את כל צרכינו באמצעות חיבור האינטרנט שיש לכל אחד.
מה הם כוללים?
לפני שנענה על השאלה הזו, נגדיר מהו הענן.
המושג “ענן” מתייחס לשילוב של שלושה דברים עיקריים:
- פתרונות מחשוב שונים (הזרמת מדיה, אחסון נתונים, תקשורת, פלטפורמות וכדומה) הזמינים דרך רשת האינטרנט.
- השרתים המאחסנים ומריצים את השירותים והפתרונות הללו, ולמעשה מנגישים אותם למשתמשים באמצעות ניהול התקשורת בין אותם שירותים למשתמשים.
- התשתיות המקשרות בין שירותי המחשוב למשתמשים.
באופן קצת יותר מפורט, שירותי מחשוב ענן לעסקים מתחלקים לשלושה סוגים עיקריים, כאשר כל סוג תלוי בתצורת ובאופן השימוש בו:
SaaS
תוכנה כשירות, או Software as a Service מתייחס לתוכנות ויישומים הזמינים דרך הדפדפן או דרך אפליקציות על מכשירים ניידים. תוכנות כשירות יעילות הן בצריכת המשאבים הנמוכה (אמנם לא בהרבה) שלהן מתוכנות רגילות המותקנות על המחשב האישי והן בזמינות שלהן – ניתן לגשת אליהן מכל מכשיר, ללא צורך בהתקנה או ברשיונות שימוש מרובים.
דוגמאות: , סלאק (Slack), זום (Zoom), דרופבוקס (Dropbox).
IaaS
תשתית כשירות – Infrastructure as a Service. שירותי ענן לעסקים בתצורת תשתית כשירות הם למעשה אספקת תשתיות מחשוב שונות לשימוש על ידי העסק או הארגון. תשתיות אלה כוללות כוח עיבוד, שטח אחסון (לנתונים) וכדומה מספק חיצוני. ספק השירות אחראי על הרכבת ואספקת החומרה המספקת (ולמעשה מהווה) את התשתיות הללו, כאשר הלקוח יכול להשתמש בהi בכל עת באמצעות חיבור אינטרנט.
דוגמאות: AWS של אמזון, GCE של גוגל, Azure של מייקרוסופט.
PaaS
פלטפורמה כשירות, Platform as a Service.
סוג זה של מחשוב ענן משלב את: קניית/השכרת החומרה, האחסון, תעבורת הרשת ומערכת ההפעלה מספק השירות (כמו ב-IaaS); ואת התוכנה, השרתים המאחסנים אותה ואת הסביבה בה רצה התוכנה (כמו ב-SaaS). כלומר, פלטפורמה שלמה הזמינה דרך האינטרנט.
פלטפורמה כשירות היא בעצם שילוב של SaaS ושל IaaS.
דוגמאות: SAP Cloud, Red Hat OpenShift, Oracle Cloud Platform.

לכל אחד מסוגים אלה יכול להיות שימוש מגוון לעסקים, וכל אחד מהם יכול לספק צורך שונה, בהתאם לדרישותיו של העסק. זו אולי קלישאה, אך האפשרויות הן באמת בלתי מוגבלות.
ארגון יכול להשתמש ב-SaaS כדי לשלוח אימיילים, לשתף קבצים חשובים ולנהל שיחות מרוחקות בין העובדים ובין ספקי חוץ או לקוחות. במקביל, ניתן להשתמש ב-IaaS כתשתיות לשטח אחסון בענן (Cloud Storage) לאחסון קבצים חשובים או לאחסון גיבויים ושחזורם במקרה הצורך.
השימוש ב-PaaS הוא לרוב יותר “מסיבי”, כאשר עסקים וארגונים גדולים משתמשים בסוג זה בעיקר לצורכי פיתוח של יישומים ואפליקציות.
ניתן להשתמש בשירותי ענן בדרכים הרבה יותר מורכבות.
ישנם “תת-סוגים” אשר מהווים מעין “הסתעפות” של סוגי מחשוב הענן הללו.
לדוגמה, GPUaaS – מעבד גרפי כשירות (Graphic Processing Unit as a Service) הוא תת-סוג של תשתית כשירות (IaaS), ומספק כוח עיבוד גרפי דרך האינטרנט לצרכים כמו פיתוח AI.
תת-סוג נוסף הנו iPaaS – פלטפורמת אינטגרציה כשירות (Integration Platform as a Service), המסתעפת מ-PaaS. תצורה זו מאפשרת הטמעה ושילוב בין שירותי ענן כגון תהליכי אוטומציה, יישומים ואירועים שונים עם סביבות לקוח (כלומר, סביבות מחשוב פיזיות) שונות. ניתן, לדוגמה, ליישם את n8n, עליה כתבנו בעבר, כ-iPaaS.
יתרונות
כפי שניתן להבין, שימוש בשירותי ענן לעסקים ולארגונים (למעשה, לכל אדם שצריך שירותי מחשוב) מגיע עם המון יתרונות משמעותיים. יתרונות אלה נובעים מדרך פעולתם של שירותי הענן השונים, ומעצם העובדה שדרך זו למעשה מציגה שיטת פעולה יעילה, חסכונית ובטוחה יותר.
בין היתרונות המרכזיים:
חסכון בעלויות
המטרה המרכזית של כל עסק וארגון היא לא רק להגדיל הכנסות, אלא גם להקטין את ההוצאות. שירותי ענן לעסקים אמנם מגיעים עם תשלום, אשר גדל ככל שהשירות משמעותי (כלומר, מורכב ומצריך יותר משאבים). עם זאת, הם חוסכים את העלות ההרבה יותר גבוהה של קניית/שכירת חומרה, תוכנה ותשתיות, אחזקתם, תחזוקתם, זמן הטיפול בתקלות, שכירת צוות IT, זמני השבתה, חשמל, שטח לאחסון פיזי לתשתיות אלה, וכיוצא בזה.
החיסכון בעלויות לא מתבטא רק בכל אלה, אלא גם ב-מדרגיות (Scalability) – יכולת השדרוג בהתאם להתפתחות העסק.
ייתכנו מקרים בהם פעילותו של העסק תתפתח, וכתוצאה מכך האתר/יישום/שירות/פלטפורמה ידרשו יותר משאבים. גם במקרה זה, יחסכו מהעסק הזמן והעלות הנדרשים לשם רכישת חומרה חדשה, התקנתה, התאמתה לחומרה הקיימת ופיתרון בעיות תאימות. כל אלה יהיו באחריותו של ספק השירות. כל שעל העסק לעשות הוא לבקש את השדרוג הנחוץ ולעדכן את התשלום בהתאם.
גישה מכל מקום
מאחר והגישה לשירותי הענן השונים מתבצעת דרך רשת האינטרנט, כל מכשיר בעל גישה לאינטרנט (עם צג ואפשרות הזנת קלט, כמובן) יכול לגשת לשירות הרלוונטי. משמע, לעבוד מכל מקום, בתנאי שישנו חיבור אינטרנט זמין. בנוסף, הצורך בהתקנת תוכנות חשובות לעבודה, או שימוש במכשירים ספציפיים (למשל, המחשב במשרד הנעול עם המשתמש היחידי בעל גישה לקובץ מסויים), מתפוגג.
הצורך בהגעה פיזית לפגישות, או הימצאותם של עובדים באותו מקום ובאותו הזמן כדי לדון בענייני עבודה, מתפוגג גם הוא.
למעשה, ניתן לנהל עסק שלם דרך הענן מבלי לעזוב את הבית.
הגמישות המתקבלת משימוש בשירותי ענן לעסקים תרמה רבות להישרדותם של עסקים וארגונים רבים בתקופת הקורונה. כזכור, מקומות עבודה רבים עברו למודל של עבודה מהבית בשל כללי הריחוק הנוקשים. גם היום, זמן רב לאחר שהמגפה שככה, עסקים רבים מבינים את יתרונות הגמישות והיעילות שבשירותי ענן, ורבים מהם עוברים להשתמש בהם לשם תקשורת ועבודה משותפת.
אבטחת מידע מתקדמת

אבטחה היא אחד היתרונות הגדולים ביותר שהענן מציע.
כל סביבת הענן – השירותים, השרתים והתשתיות – נהנית מרמות אבטחה גבוהות מאוד כנגד מתקפות סייבר. ספקי השירותים משקיעים משאבים רבים באבטחת התשתיות, בשל מודעותם לחשיבות הנכסים שהם מארחים ומאחסנים, וכמובן, בשל היות הענן עצמו, על כל נדבכיו, נכס יקר מאוד.
חוות השרתים עצמן – חלקו הפיזי של הענן – מאובטחות מאוד גם הן. לרוב, הן יהיו ממוקמות באיזורים שאינם נמצאים תחת סכנה באופן שכיח, לעיתים אף מתחת לאדמה. הן מנוהלות תחת נהלי אבטחה קפדניים כנגד התערבות אנושית כגון ניסיונות פריצה או חבלה וכנגד אסונות טבעיים.
נדבך נוסף לאבטחה הוא שירותי הגיבויים האוטומטיים, אשר רבים מהספקים מספקים לשרתי הלקוחות. במקרה של תקלה או אובדן נתונים, ניתן בקלות לשחזר את הגיבויים ולחזור לתפקוד השוטף.
ביצועים
ספקי שירותי ענן לעסקים (חלקם בעלי ניסיון רב בתחום) מגדירים ומרכיבים את השרתים ואת התשתיות שהם מספקים בצורה אופטימלית. זאת ועוד – מאחר ושרתי ענן הנם השרתים המתארחים ב-חוות שרתים, רבים מהם הם למעשה “סופר-שרתים” – מעין שיתוף פעולה של צבירי שרתים, המאחדים את משאביהם ויוצרים שרת בעל כוח עיבוד ושטח אחסון רבים.
כמשתמע מכך, באמצעות שרתי ענן ניתן לקבל יכולות וביצועים שישאירו את מחשב הגיימינג החזק ביותר הרחק מאחור.
אך ביצועים אינם נמדדים רק בכוח ומהירות.
גם את יציבות השרתים ניתן לייחס לקטגוריית הביצועים. שירותי ענן, במיוחד אלה קיימים לצרכים עסקיים, חייבים להיות יציבים וזמינים בכל שעות היממה. לכן, ספקי שירותי ענן לעסקים דואגים ליציבות השרתים שהם מספקים, ורבים מהם מבטיחים זמינות שרתים כמעט רציפה (כ-99.9%).
תמיכת לקוחות גם היא בעלת חשיבות, שכן, אם אין תמיכה נאותה בעת תקלה, הביצועים נפגעים באופן טבעי.
ואכן, ספקי שירותי ענן איכותיים יספקו תמיכה זריזה ויעילה הן במענה והן בפיתרון תקלות, כך שהעסק יוכל להמשיך לתפקד באופן רציף.
השפעתם של שירותי ענן על הצלחת האתר
אם נתחיל למנות את כל השימושים העסקיים שניתן לעשות באמצעות שירותי הענן השונים, הרשימה תהיה ארוכה מאוד. לא מצאנו סטטיסטיקות מדויקות, אך אם נסתמך על הנתון כי 60% מכלל הנתונים של כל הארגונים בעולם מאוחסנים על שרתי ענן (נכון למרץ 2024), הרי שחלק גדול מנתונים אלה כולל את אתרי האינטרנט של אותם ארגונים (ושל גורמים פרטיים שאינם ארגונים).
המסקנה המתבקשת היא ששירותי ענן הם בעלי השפעה חיובית מאוד על הצלחת האתר.
אך במה מתבטאת הצלחת אתר?
הצלחת אתר, בכל הנוגע לשירותי ענן ולשרתים, תתבטא בשני היבטים עיקריים:
- חוויית המשתמש, דהיינו, כמה הגולשים נהנים להשתמש באתר ולגלוש בו.
- דירוגו של האתר במנועי החיפוש (SEO) – באילו עמודים הוא יופיע, והאם בראשם או בתחתיתם.
איך?
מהירות
מהירות האתר תקבע כמה הוא יצליח בקרב הגולשים ואצל מנועי החיפוש.
שירותי ענן לעסקים מספקים שרתים מהירים, התומכים בפעולה מהירה וחלקה של האתר המתארח עליהם.
הוכח באינספור מבדקים ומשאלים כי מהירות הפעולה של האתר היא אחד מהגורמים המשמעותיים ביותר בכל הנוגע לשביעות רצונם של הגולשים. למעשה, אתרים בעלי זמני טעינה של מעל ל-3 שניות יפסידו גולשים רבים, שינטשו את האתר בשל ההמתנה.
נכון, שלוש שניות נראות כמו זמן קצר (או סביר). אך בימינו, כאשר הדור החמישי (5G) של רשתות הסלולר הולך ותופס את מקומו של הדור הרביעי, ואינטרנט על גבי סיבים אופטיים נעשה הסטנדרט של התשתיות אצל מרבית ספקיות האינטרנט, 3 שניות יכולות להיחשב להרבה.
לעומת זאת, אתר שייטען במהירות ויפעל באופן חלק יספק לגולשיו חוויה נעימה ואיכותית. חווייה זו תגרום להם לחזור לאתר ולהמשיך לגלוש בו גם אחרי שישיגו את מבוקשם.

טעינת אתר מהירה תוביל לדירוג גבוה יותר אצל מנועי החיפוש, והאתר יופיע בין התוצאות הראשונות, בעמודים הראשונים. ניתן להבין גם למה – אם מנועי החיפוש יציעו אתרים איטיים כהצעות ראשונות, הגולשים ינטשו גם אותם. הלא גם מנועי החיפוש הם מוצר.
גוגל – בעלת מנוע החיפוש המוכר והנפוץ ביותר, עם כ-90% משווי שוק מנועי החיפוש – דנה בכך עוד בשנת 2010. שאר מנועי החיפוש פועלים באופן דומה. אמנם אף אחד מהם איננו חושף מהי ההשפעה שיש למהירות האתר בסך הכולל של אלגוריתם הדירוג, או מהי המהירות הנחשבת למהירות גבול בין דירוג גבוה לדירוג נמוך. עם זאת, סביר להניח כי השפעת משתנים אלה נקבעת על פי הלך הרוח בימינו.
לשם ההמחשה, ומפני שאנחנו אוהבים להביא סימוכין למה שאנחנו כותבים, ניתן לקרוא את המבדק שערכה חברת Portent. על פי המבדק, יחס ההמרה של חנויות מקוונות ירד ככל שזמני הטעינה של עמודי החנות עלו – מיחס המרה של 34% בזמני טעינה של 2 שניות ליחס המרה של 17% בלבד בזמני טעינה של 9 שניות.
זמינות
אתר זמין הוא אתר בעל פוטנציאל להצלחה.
שירותי ענן שונים מבטיחים בהסכם השירות שלהם זמינות של 99.9% לשרתים שהם מספקים. זמינות זו, שמבטיחה כי אתר אינטרנט יהיה זמין לגולשים בכל עת (כמעט), משפיעה גם היא על הצלחתו.
נניח שאנחנו גולשים לאתר המספק שירות מסוים, והאתר אינו זמין מסיבה כלשהי – השרת קרס, ישנה תקלה בתקשורת, מתקפת סייבר שיבשה את פעולתו וכדומה. אם האתר אינו מספק שירות ייחודי (לדוגמה, האתר של הבנק שלנו), סביר להניח שנחפש מענה באתרים אחרים, המספקים את אותו השירות. כלומר, כאשר זמינות האתר נפגעת, באופן טבעי הוא יאבד לקוחות. עם זאת, אתר זמין באופן רציף ישמור על אמינותו כאתר יציב ובטוח, וכך ישמור על קהל לקוחותיו (ועל הפוטנציאל למשוך עוד לקוחות).
נוסף על כך, מנועי החיפוש, באמצעות זחלני רשת (Crawlers) יודעים לזהות מתי אתר (או יותר נכון, השרת עליו האתר מאוחסן) איננו זמין. במקרה זה, מנוע החיפוש יוריד את דירוגו של האתר יותר ויותר ככל שהזמן עובר. לאחר מספר ימים ללא זמינות, מנוע החיפוש יסיר את האתר לחלוטין.
אבטחה
שרת מאובטח = אתר מאובטח = אמינות = הצלחה.
האבטחה שמספקים שירותי ענן לשרתים שלהם היא בדרך כלל כבדה. שירותי ענן איכותיים ישתמשו בשיטות הצפנה ואבטחה מתקדמות יותר, הן פיזיות (לחוות השרתים) והן דיגיטליות (לתשתיות ולשירותים).
אתר המיישם אבטחה כבדה – במיוחד כזה המעבד פרטים אישיים של לקוחות, כמו מספרי כרטיסי אשראי, פרטים אישיים או סיסמאות – יזכה לאמינות אצל הגולשים ויעודד אותם לשים בו את מבטחם.
לעומת זאת, חדירה לאתר או לשרת, או (חלילה!) גניבת פרטים ומידע חשוב, יגרמו לגולשים להירתע מכניסה לאתר.
האבטחה שמספקים שירותי ענן לעסקים שומרת לא רק על האתר עצמו ועל משתמשיו, אלא גם על המוניטין של האתר ושל בעליו.
Jetserver – שירותי ענן לעסקים בארץ ובעולם

אנחנו אחת מחברות אחסון האתרים ואירוח השרתים הוותיקות ביותר בישראל. בין מגוון השירותים שאנו מספקים, נכללים שירותי ענן לעסקים על גבי שרתים הממוקמים בישראל ובכל רחבי העולם. השרתים פועלים מתוך מגוון חוות השרתים שלנו, הפרושות גלובלית במיקומי מפתח בטוחים.
במסגרת שירותי הענן שלנו אנו מספקים פתרונות טכנולוגיים מתקדמים לעסקים, הכוללים:
- אחסון מהיר במיוחד, באמצעות הטכנולוגיה העדכנית ביותר, קונפיגורציות תומכות ועזרי המהרה (כמו שרתי CDN ושרתים מבוססי LiteSpeed).
- אבטחה והצפנה ברמות הגבוהות ביותר, כולל גיבויי Snapshot יומיים ושימוש במערכות JetBackup ו-JetKeeper, בנוסף ל-מערכות WAF מתקדמות.
- תמיכה טכנית 24/7, עם נציגי שירות מקצועיים ומוסמכים וזמינות של צוות DevOps למקרה הצורך.
בנוסף לכל אלה, אנחנו עומדים בתקן ISO 27001 המחמיר לאבטחת מידע, כך שאתם יכולים להיות סמוכים ובטוחים שנשמור מכל משמר על הנכסים הדיגיטליים שאתם מפקידים בידינו.
איך לבחור את שירותי הענן המתאימים ביותר לעסק שלכם
כמו תמיד, אנו ממליצים לכם ראשית כל להגדיר בדיוק מהו התפקיד שהשירות שלשמו אתם משתמשים בשירותי הענן אמור למלא. למשל, אין דין חנות מקוונת כדין אתר תדמית, ומשחק רשת יזדקק למשאבים שונים לגמרי מפלטפורמת פיתוח.
קהל היעד גם הוא משחק תפקיד – האם, לדוגמה, האתר מיועד רק לגולשים מקומיים, או שמא הוא מיועד לעובדים מכל רחבי העולם?
לאחר שהגדרנו את תפקידו של האתר ואת צרכינו מהשרת ומספק השירות (בהתאם לצרכיו של האתר), יהיה לנו קל יותר לדעת מה לבדוק ומי מספק לנו את מה שאנחנו צריכים.
מה כדאי לבדוק?
בדקו את רמת האבטחה והגיבויים של ספק השירות. במיוחד כאשר מדובר בנכס דיגיטלי חשוב או כזה שהושקעו בו המון עבודה ומאמץ, נרצה שרמות האבטחה עליו יהיו הגבוהות ביותר שניתן ליישם.
בשנים האחרונות, מדינת ישראל ידעה רבבות רבות של מתקפות סייבר. ללא אבטחה נאותה, השירות שאנו מספקים ובו תלוי העסק שלנו נמצא בסכנה.
היה וגורם עויין הצליח לחדור למערכת ולשבש אותה, או שאסון כלשהו (או “סתם” תקלה) שיבשו את התפקוד השוטף של השירות, נרצה שיהיו לנו גיבויים מעודכנים וזמינים במקום בטוח, כדי שנוכל לשחזר את שאבד ולחזור לפעילות.
כדאי לתעדף ספק שירות בעל תוכנית התאוששות מאסון ופתרונות התאוששות מאסון זמינים.

מהירות שרתי הענן חשובה גם היא, כפי שציינו מוקדם יותר. בין אם מדובר בגולשים או לקוחות ובין אם מדובר בעובדים של הארגון שעושים שימוש בשירות, נרצה שיוכלו להשתמש בו באופן מהיר ורציף. כשם שלא נרצה שלקוחות ינטשו את האתר שלנו, כך לא נרצה שעובדי הארגון יבזבזו חצי מיום העבודה בהמתנה לטעינת קבצים ושיחות וידאו.
עוד היבט שכדאי לשים לב אליו הוא יכולת השדרוג וההתאמה של שירות הענן לעסק. לעיתים, לעסקים יש צרכים מיוחדים מבחינת משאבים וטכנולוגיה, ולפעמים התפתחות העסק או המוצר דורשת משאבים נוספים או שונים מאלה הנחשבים לשכיחים יותר. שירות ענן שיכול להסתגל לכך ומספק שדרוגים בעת הצורך, או יודע לתת מענה לצרכים הספציפיים של העסק, מן הסתם יהיה עדיף על כזה שלא.
מומלץ לבדוק אם ישנן ביקורות על השירות בו אנו בוחרים, ומה לקוחות אחרים מספרים עליו. בימינו, אין צורך להכיר מישהו שהשתמש בשירות, או מישהו שמכיר מישהו – אנשים אוהבים לפרסם את דעתם ברשת האינטרנט ולשתף אותה עם כולם. ביקורות על הספק או על השירותים שהוא מציע יכולות להגיד לנו הרבה לגבי כדאיות הבחירה ואיכות השירות.
לסיכום
השימוש בשירותי ענן לעסקים יכול להיות רב תועלות לכל עסק מודרני – לעיתים אפילו קריטי.
שירותי ענן מעניקים לעסקים את החיסכון בעלויות תפעול שונות (לפחות בכל הנוגע לטכנולוגיה), ומאפשרים להם להתמקד בפיתוח, ניהול, וכל שאר ההיבטים שמצריכים זמן יקר.
זאת, בנוסף לגמישות ואפשרות לשינויים ועדכונים מהירים כאשר העסק משתדרג או מתפתח, וכאשר יש צורך ביותר (או פחות) משאבים.
במילים אחרות, שירותי ענן יכולים לחסוך לעסקים הרבה “כאבי ראש”.
ביצועים גבוהים ושיפור הדירוג והחשיפה גם הם מגיעים כחלק משימוש בשירותי ענן לעסקים. השרתים המהירים מספקים פעולת אתר מהירה, וזאת משפיעה רבות הן על חוויית המשתמש והן על דירוג האתר במנועי החיפוש.
כמשתמע מכל אלה, הבחירה בשירותי הענן הנכונים היא השלב הראשון ההכרחי להצלחת העסק והשירות שהוא מספק. בחירה בספק שירות איכותי, המתאים לצרכים ולדרישות העסק, תספק בתורה שירותי ענן איכותיים, שיעזרו לשירות שהעסק מספק לממש את מלוא הפוטנציאל שלו.
Jetserver היא אחת מהאופציות המובילות בישראל לשירותי מחשוב ענן ואחסון אתרים מהיר, עם שרתים וחוות שרתים בפרישה גלובלית. כדאי לכם לבחור בנו.
לשאלות נוספות על שירותי הענן לעסקים שלנו, ולכל שאלה נוספת, נשמח אם תפנו אלינו.