הוסטינג

    הוסטינג

    פורסם ב 03-09-2019

    הוסטינג – מהו?

    הוסטינג הינה המילה הלועזית Hosting לתיאור התחום הטכנולוגי של אחסון אתרים. פירוש המילה הוסטינג – Hosting הינו למעשה אירוח, לכן לפעמים תחום אחסון של אתרים נקרא אירוח אתרים. הוסטינג מתייחס כאמור לתחום טכנולוגי נרחב מאד אשר אלמלא היה קיים, לא יכול היה עולם האינטרנט להתקיים כיום כפי שאנו מכירים.

    חברות הוסטינג מספקות שירות אחסון המאפשר הצגה והפעלה של אתרי אינטרנט ברשת, על ידי העלאת קבצים ובסיסי נתונים לשרת אינטרנט. “אחסון”, או “אירוח” של אתרים הינו שמירה והפעלה של אותם קבצים ובסיסי נתונים בשרת האינטרנט של חברה שמאחסנת אתרים ומכאן ההקשר לביטוי. יש לציין בהקשר זה, כי קיימת אפשרות להעלות קבצים ובסיסי נתונים לרשת האינטרנט גם על ידי שרת פרטי (כלומר ללא שימוש בשירותי חברת הוסטינג), אולם שרת פרטי אינו מבטיח את הזמינות והיתרות של שרת אינטרנט המופעל ומתוחזק על ידי חברת עצמה. חברת הוסטינג מתקיימת בזכות האמון אותו רוכש לה קהל לקוחותיה. אמון זה מבוסס בעיקר על היכולת הטכנולוגית של חברת האחסון לבסס קיום שוטף, מתוחזק ומאובטח של אתרי האינטרנט בשרתיה.

    הוסטינג מתחלק באופן כללי מאד לשני סוגים: אירוח בשרתי לינוקס ובשרתי Windows. הבחנה זו בין שני סוגי האחסון, חשובה מאד היות ומערכות ניהול תוכן כגון וורדפרס, ג’ומלה, מג’נטו ודרופל – חייבות הוסטינג בשרתי Linux, לעומת מערכות ניהול תוכן מסוג דוט-נט אשר חייבות הוסטינג בשרתי Windows. כמו כן, ניתן למצוא סוגים שונים של הוסטינג, כגון שיתופי או ייעודי למערכות ניהול תוכן, הוסטינג עבור ריסלרים, הוסטינג VPS והוסטינג בשרתים ייעודיים.

    מחפשים חברת הוסטינג מקצועית ואמינה? ג’טסרבר – הוסטינג המומלץ בישראל!

    הוסטינג בישראל

    הוסטינג בישראל קיים כבר מסוף שנות ה- 90′ של המאה ה-20, עוד בתקופה בה לא כל אדם פרטי, עסק ואפילו ארגונים – יכלו להרשות לעצמם להקים אתר, לאחסן אותו ולתחזק אותו באופן שוטף. עד אמצע שנות ה- 2000, היה ההוסטינג בישראל יקר למדי והציע נפח אחסון מצומצמים. חברות הוסטינג בישראל הציעו למשל אחסון אתרים עד 5 MB בעלות של 10$ לחודש, כולל תיבת דוא”ל. כיום אין אנו יכולים לדמיין נפח כל כך קטן בעלות חודשית כל כך גבוהה עבור הוסטינג ואכן, במשך השנים הוזלו מאד עלויות לחבילות הודות לטכנולוגיית הענן וכמו כן, חברות ישראליות רבות מציעות כיום שירותי הוסטינג במגוון אפשרויות ובעלויות יחסית נמוכות.

    הוסטינג בישראל מאופיין באופן כללי כמענה לאחסון אתרי אינטרנט אשר קהל היעד שלהם נמצא בישראל – לרוב אתרים בעברית. המשמעות הינה פשוטה: על מנת להגיע באמצעות אתר אינטרנט לקהל יעד אשר נמצא בישראל, על האתר לקבל הוסטינג בישראל על מנת שכאשר יתבצע חיפוש מילות מפתח בעברית, מנוע החיפוש יציג קודם כל אתרים אשר המיקום הפיזי של שרת שלהם נמצא בישראל.

    הוסטינג בחו”ל, בעיקר בארה”ב, החל באוניברסיטאות ובארגונים בעיקר לצורך דואר אלקטרוני ושמירת מידע חיוני. השרתים המוקדמים (למעשה מחשבים) אשר אחסנו את המידע היו פשוטים מאד, ללא מערכות הגנה וכמובן – אסור היה לכבותם, אחרת איש לא יכול היה לגשת למידע שהיה שמור בהם.

    הוסטינג בחו”ל

    התפתחות שירותי הוסטינג בחו”ל הייתה מהירה מאד והשפיעה רבות על תחום ההוסטינג בישראל. למעשה עד היום זולים שירותי הוסטינג בחו”ל מאשר שירותי הוסטינג בישראל, בעיקר לנוכח העובדה כי חברות בישראל משקיעות משאבים רבים להגנה על השרתים ועל האתרים והאפליקציות המאוחסנים בהם.

    יש לציין כי כשם שהוסטינג בישראל מיועד להצגת אתרים אשר קהל היעד שלהם ממוקם בישראל, הוסטינג בחו”ל מיועד להצגת תכנים מקוונים עבור קהל יעד שאינו ממוקם בישראל. כמו כן, בניגוד להוסטינג בישראל, הוסטינג בחו”ל לא יספק ללקוחות ישראליים חשבונית מס קבלה אשר כוללת מע”מ – עליו יכולים בעלי עסקים להזדכות מול עלויות המע”מ של בית העסק. גם לזה קיים פתרון: ג’טסרבר אחסון אתרים מספקת שירותי הוסטינג באירופה ובארה”ב ללקוחות בעלי אתרים בישראל, כך שניתן לקבל חשבונית מס קבלה ישראלית הכוללת פירוט מע”מ גם בעברו שירותי הוסטינג בחו”ל.

    השותפים שלנו

    • js-partners-02
    • js-partners-03
    • js-partners-04
    • js-partners-06
    • mariadb-icon
    • docker-icon
    • nodejs
    Skip to content