אירוח שרתים

    אירוח שרתים

    פורסם ב 11-03-2025

    information-security

    מהו אירוח שרתים?

    כדי להסביר מהו אירוח שרתים כמו שצריך, נתחיל מההתחלה:

    שרת הוא למעשה מחשב. מחשב זה דומה למחשב הביתי או המשרדי שאנו מכירים מבחינת החומרה (זיכרון RAM, כונן אחסון, מעבדים, וכו’), וחלקית מבחינת התוכנה (מע’ הפעלה ותוכנות מסוימות). עם זאת, בניגוד למחשב האישי שתפקידו מגוון, לשרת תפקיד אחד ויחיד – לאחסן או לארח עליו שירות כלשהו (אתר, יישום, פלטפורמה) ולנהל את התקשורת בין השירות הזה ללקוחות – הגולשים או המשתמשים. זאת הסיבה שקוראים לו שרת – הוא משרת את לקוחות השירות.

    בהקשר של עולם השרתים והאתרים, משמעות המילה “אירוח” היא אחסון. כלומר, שרתים שמארחים או מאחסנים שירות רשת כלשהו, ומנגישים אותו ללקוחות או לגולשים.

    אך השרת, בכדי לפעול, זקוק לאספקת חשמל, לתחזוקה שוטפת, להגדרות והתקנות, ולמקום פיזי להתאחסן בו.
    כאן, בפני מי שצריך שרת לשם אחסון שירות כלשהו והנגשתו דרך רשת (פנימית או חיצונית), עומדות שתי אפשרויות.
    האחת היא אחזקת שרת (או כמה שרתים – כתלות בצורך) באופן עצמאי. כלומר, רכישת החומרה, הרכבה, אחזקה, הגדרה וכמובן מציאת מקום אחסון לאותו שרת. במרבית המקרים, שרת אחד לא יספיק לשימושים עסקיים, כך שלמעשה, יהיה צורך בחדר שרתים.

    אירוח שרתים מגולם במכשירים שונים מסביב לגלובוס ביד של בן אדם.

    הדרך השניה, הנפוצה והמומלצת יותר למרבית האנשים היא אירוח שרתים (לפחות לדעתנו). נכון, זה נשמע קצת כאילו אנחנו בונים את השרת ומשאירים אותו להתארח בפנסיון עד שנחזור מחו”ל, כמו חיית מחמד. עם זאת, משמעות המונח “אירוח שרתים” היא למעשה אחסון, אחזקה ואספקת שרתים כשירות. במקרה זה, לאחסון מתווספת גם הכנת השרת, בניית השרת (או הגדרת המשאבים שיספק), אבטחתו, תחזוקתו ופתרון תקלות.

    כאשר אנו צריכים שרת או מספר שרתים, אנו פונים לספק אירוח שרתים אשר עונה על דרישותינו וצרכינו. הספק מאפשר לנו גישה לחלק מהשרתים שהוא מארח – כלומר, כאלה הנמצאים באחזקתו.

    סוגי שרתים – מה מתאים לך?

    כמו בכל תחום בעל היצע וביקוש רב ומגוון, כך גם עולם אירוח השרתים.
    לא יהיה נכון לגמרי להגיד שישנם הרבה סוגי שרתים. יותר נכון יהיה להגיד ש-ישנם המון ייעודים וקונפיגורציות, המותאמים לצורכי הלקוחות ולדרישותיהם מהשירות ומהשרת. אלה מתבססים על ייעודו וסוגו של האתר עצמו.

    ניתן לצמצם את סוגי השרתים לכמה סוגים עיקריים – ולבחור מתוכם את אלה שנמצאים בשימוש הנרחב ביותר באופן סטטיסטי. הסיבות לשכיחות השימוש בשרתים אלה מצויות בכך שהם עונים על הצרכים היותר נפוצים של לקוחות. חלק שמים דגש על מחיר, חלק על גמישות, וחלק על עוצמה.

    שרת משותף

    שרת משותף הוא שרת אחד, המאחסן עליו כמות מסוימת של אתרים (או שירותים אחרים) בעלי צריכה מצומצמת מאוד של משאבים. האתרים חולקים ביניהם את משאבי השרת, בדומה לתוכנות הפועלות ביחד על מחשב. אתרים אלה יהיו בדרך כלל אתרי תדמית בעלי עמודי HTML בודדים, אשר עיקרם הוא טקסט ואולי תמונה או שניים ולינק לאימייל של עסק או אירוע.

    יתרונות:
    • מחיר נמוך.
    • אחסון מהיר וזמין – ספק השירות צריך רק את האתר עצמו ואת שם הדומיין של הלקוח.
    חסרונות:
    • מתאימים אך ורק לאתרים קטנים ופשוטים, בעלי נפח נתונים מצומצם.
    • האתרים תלויים אחד בצריכת המשאבים של השני – אם אחד דורש יותר משאבים, זה יהיה על חשבון האחרים, ועשוי להוביל לחוסר.

    שרתים וירטואליים

    אירוח שרתים - שרת VPS. איש לוחץ על מנעול שנמצא על מסך, לצידו כתוב "VPS".

    שרתים וירטואליים (VPS) הם למעשה מכונות וירטואליות הפועלות באמצעות וירטואליזציה (בדומה להרצת מספר מערכות הפעלה עם תוכנות כמו VirtualBox או Qemu). הם מתארחים על שרת פיזי (או על סופר-שרת, שמתקבל מאיחודם של כמה שרתים פיזיים בענן) ומקבלים ממנו את הקצאת המשאבים.

    שרתים וירטואליים מהווים פיתרון ביניים נוח בין שרת ייעודי לבין שרת משותף. זאת, מאחר ובניגוד לשרת משותף, בו אנו מקבלים מקום אחסון לאתר על שרת מאובטח ותו לאו – במקרה של שרת וירטואלי, אנו מקבלים את כל השרת הוירטואלי לשימושנו, או צביר של כמה שרתים וירטואליים אם נחפוץ בכך. כל שרת, בדומה למכונות וירטואליות, מהווה סביבה מבודדת.
    שרתים וירטואליים הם בין סוגי השרתים הנפוצים ביותר.

    יתרונות:
    • גמישות בהקצאת משאבים, מאחר ובפועל, היא אינה מצריכה שינוי בחומרה אלא בתוכנה (הגדרות המכונה הוירטואלית) בלבד.
    • שליטה מלאה בהחלטה מה להתקין וכיצד.
    חסרונות
    • פוטנציאלית, תוקף מיומן יכול לחדור לאחד מהשרתים, להגיע לשרת הפיזי המארח אותו וממנו להגיע לשרתים האחרים. ראוי לציין שיש לקחת חיסרון זה בעירבון מוגבל מאוד, שכן, שרתים וירטואליים בטוחים מאוד עקב התאחסונתם בענן ועקב אלמנט הבידוד.
    • כאשר שרת וירטואלי איננו מנוהל על ידי הספק, האחריות המלאה על התקנות, הגדרות, תקשורת וגיבויים נופלת בחלקו של הלקוח.

    כתבנו על שרתים וירטואליים בהרחבה כאן.

    שרת ייעודי

    שרת ייעודי הוא שרת פיזי המוקדש כל כולו ללקוח. השרת הפיזי נמצא תחת אחזקתו של הספק, והלקוח הוא היחידי בעל גישה (מרחוק) אל השרת. שרת ייעודי לרוב יהיה בעל עוצמה רבה, ויהיה בשימושם של ארגונים שצריכים פרטיות והפרדה כמעט טוטאלית מגורמים אחרים, יחד עם יכולות עיבוד או אחסון נתונים גבוהות מאוד.

    יתרונות:
    • פרטיות כמעט מוחלטת, שכן, הגישה לשרת יכולה להתבצע מרחוק על ידי הלקוח בלבד (למעט מקרים בהם צורך בגישה פיזית על ידי הספק).
    • בעל עוצמה רבה ויכולות להריץ שירותים “כבדים”.
    חסרונות:
    • במרבית המקרים, בעל המחיר הגבוה ביותר מבין סוגי השרתים.
    • הקצאת משאבים נוספת או הפחתתם יכולה לקחת קצת יותר זמן מהסוגים (הבאים) האחרים, מאחר ומדובר בשרת נפרד פיזית.

    שרתים בענן

    אירוח שרתים בענן - שרתים פיזיים במרחב דיגיטלי, מעליהם מרחפים עננים.

    הענן הוא שילוב של שני גורמים עיקריים:
    תשתיות גישה דרך האינטרנט, הכוללות את האפליקציות, היישומים, האחסון ושאר השירותים הקיימים בענן – הגורם הוירטואלי; והשרתים המאחסנים, מריצים ומאפשרים את קיומים של כל אלה, והם הגורם הפיזי.

    אירוח שרתים בענן הוא למעשה אחסון והשכרת שרתים מתוך חוות שרתים.
    אירוח שרת בענן משמעו אחסון שרת פיזי או צביר של שרתים פיזיים שמאחדים את כוחותיהם ואת משאביהם לכדי סופר-שרת, והשכרתו ללקוח.
    סוג זה של אירוח יתאים לסביבות פיתוח ולתשתיות וירטואליות בעלות דרישת משאבים גבוהה.

    יתרונות:
    • גמישות חומרתית המאפשרת הוספה או הפחתה של משאבים ומתבצעת על פי דרישה מהספק בקלות ובמהירות.
    • ביצועים גבוהים מאוד ואבטחה מוגברת עקב היותם שירותי ענן.
    חסרונות:
    • המחיר אמנם לא גבוה כמו המחיר של שרת ייעודי, אך כן יהיה גבוה (לעיתים משמעותית) ממחירו של שרת וירטואלי.
    • לא ממש חיסרון, אך שרתים המתארחים בענן יתאימו לבעלי דרישות גבוהות ופחות לדרישות יותר “בסיסיות”.

    השפעות על ביצועים ועל SEO

    לאור כל האמור, יהיה זה אך מתבקש כי לשרת ולאיכותו תהיה השפעה ישירה על יחסי הגומלין בין האתר לגולשים בו. אך אתר איננו מנהל יחסי גומלין אך ורק עם גולשים. ישנם גורמים אחרים המנהלים אינטראקציה עם אתרי אינטרנט, כמו מנועי החיפוש בהם האתר מוצג.
    האמור נכון לגבי כל שירות המתארח על שרת.

    אחד המאפיינים ביחסי גומלין אלה בין האתר לבין כל שאר הגורמים איתם האתר מתקשר באמצעות השרת הוא מהירותו של האתר. מהירות זו מושפעת על ידי שלושה דברים, אשר רק שניים מהם נמצאים בשליטתנו:
    האתר עצמו, בעיקר כיצד הוא בנוי וכיצד המרכיבים שבו “מתאימים” אחד לשני; והשרת המאחסן את האתר, מריץ אותו ומנהל את התקשורת בינו לבין הלקוחות – הגולשים.
    לא בשליטתנו היא הגולש עצמו – רוחב הפס של החיבור שלו, טיב המכשיר איתו הוא משתמש, מהיכן הוא גולש וכו’.
    מאחר ואנחנו חברה המספקת, בין היתר, שירותי אספקת שרתים שונים, נתעכב על כיצד אירוח שרתים משפיע על מהירות האתר ועל יציבותו.

    מהירות האתר

    גרפיקה של ספידומטר זז במהירות ימינה.

    מהירות האתר מושפעת באופן ישיר ממהירות השרת. שרת מהיר יתאפיין ב:

    • חומרה מהירה ועדכנית.
    • הגדרות והתאמות לפלטפורמה הספציפית באמצעותה בנוי האתר (אם ישנה).
    • מערכת תוכנה תומכת, כמו פלאגינים, פאנל ניהול.
    • מערכות תמיכה כמו חיבור ל-שרתי CDN, מערכות מטמון וכו’.
    • מיקום באיזור המתאים לקהל היעד.
    מהירות האתר משפיעה על שני גורמים עיקריים שיקבעו את הצלחתו: חוויית המשתמש ודירוג במנועי החיפוש (SEO).
    חוויית המשתמש

    מהירות הטעינה של עמודי אתר היא אחד הגורמים המשפיעים ביותר על חווייתם של הגולשים – זאת לדברי הגולשים עצמם. סקרים ומבדקים רבים נעשו בנושא, חלקם על ידי חברות מוכרות ומצליחות בתחום, כמו גוגל עצמה. חלק בלתי מבוטל ממבדקים אלה מראה כי מהירות טעינת עמודים גבוהה מ-3 שניות תוביל גולשים רבים לנטוש את האתר. אם האתר אינו מספק שירות ייחודי כלשהו, סביר שהגולשים ימצאו תחליף אחר אצל המתחרים ולא ישובו לאתר.
    לעומת זאת – וזהו עיקר הדברים – טעינה מהירה וחלקה תשפיע על הגולשים בצורה חיובית, עד כדי כך שגם לאחר שהשיגו את שחיפשו, הם עשויים להמשיך לגלוש באתר.

    דירוג במנועי החיפוש – SEO
    תמונת רקע

    אין זה סוד שמנועי החיפוש מדרגים אתרים לפי מהירות טעינת העמודים שלהם. במיוחד בימינו, בהם גם חבילות גלישה תקציביות מספקות אינטרנט מהיר, מנועי החיפוש יודעים שכדי להצליח, הם צריכים לספק למשתמשים בהם אתרים מהירים. למעשה, אם נשווה את התוצאות המתקבלות בעמודים הראשונים של חיפוש בגוגל – מנוע החיפוש המוכר ביותר בעולם – למנועי חיפוש אחרים (כמו Bing או AOL), נגלה כי העמודים שגוגל מספקת לרוב ייטענו מהר יותר, אפילו אם מדובר בעשיריות השניה.
    ככל שהאתר ייטען מהר יותר, כך דירוגו יגבה אצל מנועי החיפוש – בראשם גוגל. לעומת זאת, אתר בעל זמני טעינה ארוכים יותר, ידורג נמוך יותר.

    איכות, זמינות ואבטחה

    גם ולנטינו רוֹסי יתקשה להגיע להישגים משמעותיים על אופנוע בעל מכלולים באיכות נמוכה, הזרקת דלק בלתי יציבה ו/או רפידות בלמים יבשות.
    ניתן להשוות את האתר לנהג האופנוע ואת השרת לאופנוע עצמו. כשם שהאופנוע הוא אמצעי התנועה של נהג המרוצים במרחב – התקשורת של הנהג עם המרחב ועם הקהל, אם תרצו – כך השרת הוא אמצעי התנועה והתקשורת של האתר עם הרשת ועם הגולשים.

    איכות שרת גבוהה תאפשר לאתר להיטען בצורה אופטימלית ורציפה.

    רכיבים עדכניים, תחזוקה תדירה, התאמה ברמת התשתית והפלטפורמה וסנכרון בין כל אלה, ישפיעו הן על המהירות והן על הפעולה החלקה והשוטפת של האתר. אלה, בתורם, ישפיעו על האינטראקציה של הגולשים עם האתר. כלומר, ככל שהשרת עצמו יותר איכותי, כך האתר יפעל בצורה יותר טובה, וכך תושפע לטובה חווייתם של הגולשים ממנו.

    זמינות השרת, אשר מן הסתם מגדירה כמה השרת זמין לתקשורת, תשפיע גם היא כמה הוא יצליח.

    אתר אינטרנט אמור להיות זמין 24/7. בהיעדר זמינות רציפה, ישנם שני תרחישים בלתי נמנעים:

    1. גולשים לא יוכלו לגשת לתוכן האתר או השירות, ויפנו לאלטרנטיבות אחרות. ייתכן שבזכרונם האתר כבר יסווג כאתר לא זמין (במיוחד אם האתר איננו יציב דיו וקורס לעיתים תכופות), והם לא יטרחו לגשת אליו להבא.
    2. מנועי החיפוש, אשר שולחים “זחלני רשת” (Crawlers) אל האתר, יזהו כי הוא איננו זמין. כתוצאה מכך, האתר ירד בדירוגו. חמור מכך – לאחר מספר ימים, מנועי חיפוש מסירים לחלוטין אתרים שאינם זמינים.
      משמע, כדי להתקדם – או לפחות כדי לא ללכת אחורה – על האתר להיות מאוחסן על ידי שירות אירוח אתרים בעל הבטחה לזמינות שרתים גבוהה.
    אבטחה היא עוד נדבך חשוב בהצלחת האתר.

    גם במקרה זה, לא מספיק שהאתר מאובטח, שכן, ללא שרת מאובטח, אבטחת האתר מקבלת משמעות הרבה פחות גבוהה.
    גישה לשרת מקנה לגורמים זדוניים שליטה בתוכן ובתפקוד שלו. ניתן לשנות את פעולתו, את תוכן האתר המאוחסן עליו, לגנוב ממנו נתונים, לעצור ולשבש את פעולתו, ואף להזיק לגולשים.
    אתר לא מאובטח, או כזה בעל בעיות אבטחה ידועות (אפילו אתר ללא תעודות SSL), יהיה הרבה פחות אמין, וגולשים לא ימהרו לשים בו את מבטחם. הדבר נכון במיוחד כאשר מדובר באתרים אשר שומרים נתונים פרטיים, כגון חנויות אינטרנטיות, או אתרים שמצריכים שמות משתמש וסיסמה.

    Jetserver – אירוח שרתים בפריסה גלובלית

    לא סתם הרחבנו על אירוח שרתים (למרות שבפועל, עדיין מדובר רק בבסיס). אנחנו בין החברות הוותיקות ביותר בתחום בישראל, ויש לנו ידע ומומחיות רבים בכל הקשור לאירוח, אחזקה, אבטחה ואופטימיזציה של השרתים למטרותיהם השונות של לקוחותינו.

    מוקף במחשבים שמחוברים ביניהם ובסמלים של ווייפיי.

    השרתים שלנו בנויים מהחומרה העדכנית והיציבה ביותר, חלקם אף מותאמים לפלטפורמות ספציפיות (כמו וורדפרס, ג’ומלה ומג’נטו). אנו מספקים תוספי המהרה שונים, כמו שרתים מבוססי LiteSpeed ו-שרתי CDN. אירוח שרתים אצלנו הוא לא רק מקומי. אנחנו מספקים שרתים הפרושים בחוות שרתים בכל רחבי העולם. כך לקוחות, גולשים וכל מי שמשתמש בשירות המאוחסן עליהם יכול להתחבר אליו במהירות, ומכל מקום. מבחינתכם, זה אומר שרתים מהירים במיוחד, גם לאתרים, ליישומים ולפלטפורמות התובעניים ביותר.

    כל צוות התמיכה שלנו מורכב מאנשים בעלי ידע נרחב בנושאים שונים בתחומי אירוח שרתים, בניית אתרים, תכנות ותקשורת. אנחנו מבינים את החשיבות של זמינות האתרים ושל ראש שקט ללקוחות, לכן, בנוסף לשרתים הזמינים 99.95% מהזמן לפחות, גם אנשי התמיכה שלנו זמינים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.

    לסיכום

    בחירת סוג השרת עליו תאחסנו את האתר או את שירות הרשת שלכם היא חשובה. היא צריכה להיות מוגדרת בראש ובראשונה לפי הצרכים העסקיים שלכם ולפי הייעוד שאתם נותנים לאתר או לשירות. אלא ש-סוג השרת אינו מוגדר אך ורק על פי ההגדרה היבשה, אלא גם על פי שירות אירוח שרתים נתון המספק את השרת. הספק ואיכותו יכתיבו את מהירות השרת, את יציבותו, את רמת האבטחה שלו, ואת ההתאמה שלו לצרכים העסקיים שלכם ולשירות אותו אתם מתכוונים לאחסן עליו.

    כדי לבחור פתרון אירוח שרתים אידיאלי בשבילכם, הגדירו קודם מהם הצרכים שלכם מהשירות, מהשרת המספק אותו ומהאתר עצמו.
    מאחר ומרבית הצרכים (העסקיים) כוללים אבטחה גבוהה, יציבות וזמינות, ופעולת אתר מהירה וחלקה – גם אם לא מדובר בשירות שמתבסס על כמות גולשים וזמן נוכחותם, או דירוגו במנועי החיפוש – וודאו איך וכיצד מארחת השרתים מספקת לכם את כל אלה בפועל.

    אם השירות שלשמו אתם משתמשים באירוח שרתים מיועד לגישה מעוד מקומות מלבד ישראל, כדאי שתוודאו שהספק בו אתם בוחרים מחזיק בשרתים בפריסה גלובלית (או במיקומים מחוץ לישראל הקרובים לקהל היעד שלכם). ככל שהשרת קרוב יותר פיזית ללקוחות, כך החיבור מהיר ויציב יותר. אירוח שרתים המשלב שרתי CDN, הממוקמים באיזורים קרובים לקהל היעד, גם הוא יכול להוות יתרון משמעותי למהירות וליציבות, ושימוש בהם מצביע על איכות השירות.

    בנוסף, מומלץ לבדוק את שירות הלקוחות של ספקית השרות. שירות לקוחות הנו קו התקשורת הראשון בינכם לבין הספקית, ויהיו מקרים בהם תזדקקו לעזרתם לשם פיתרון תקלה או בעיה מסוימת, או לשם קבלת תשובה לשאלה דחופה. שירות לקוחות בעל נציגים מוסמכים בתחומי השרתים, האתרים וכל מה שמסביב, יוכל לספק מענה טוב יותר לשאלות מורכבות ולתקלות מסובכות. כמובן, מאחר ואתר צריך לפעול 24/7, כך גם תמיכת הלקוחות של החברה המספקת את השרת.
    ביקורות גם הן דבר חשוב, וכדאי להשקיע את הזמן ולקרוא כמה (ובכלל לוודא שישנן). ביקורות טובות, מן הסתם, ירמזו לשירות אירוח שר טוב, וכך תוכלו לדעת שאתם בכיוון הנכון.

    השותפים שלנו

    • js-partners-02
    • js-partners-03
    • nginx-js-partners-04
    • js-partners-06
    • mariadb-icon
    • docker-icon
    • nodejs
    Skip to content