• בלוג
  • שרתים בענן: המפתח לביצועים מיטביים של אתרי אינטרנט

שרתים בענן: המפתח לביצועים מיטביים של אתרי אינטרנט

    שרתים בענן: המפתח לביצועים מיטביים של אתרי אינטרנט

    פורסם ב 14-04-2025

    information-security

    שרתים בענן הפכו מזמן למשאב נפוץ ומבוקש בעולם הדיגיטלי, והם רק הולכים ותופסים יותר תאוצה. כ-94% מכלל החברות והארגונים בעולם משתמשים בשירותי ענן בדרך זו או אחרת, ושווי השוק שלהם עתיד לעבור את סף הטריליון דולר (!) בשנת 2027 (הנתונים נלקחו מ-Edge Delta). ניתן בבטחה להניח ששרתי הענן מהווים חלק נכבד – אולי אפילו את הרוב – מהשימוש בשירותי הענן השונים.
    ויש לכך סיבה – עסקים רבים זקוקים לפתרונות רשת יעילים, גמישים ובטוחים, וזה בדיוק מה שהענן, על כל נדבכיו, מספק.

    מהם שרתים בענן?

    נכון שהתשובה הפשוטה היא “שרתים שנמצאים בענן”, אבל אנחנו לא כאן כדי להתחכם אתכם. לכן, כדי לענות על השאלה כמו שצריך, קודם נגדיר מהוא הענן:

    כאשר אנו מדברים על הענן, אנו למעשה מתייחסים לשלושת הדברים שמרכיבים אותו:

    1. חוות השרתיםכתבנו על חוות שרתים בעבר, אך בקצרה, חוות שרתים הן מבנים סגורים אשר מאגדים בתוכם כמות גבוהה של שרתים. שרתים אלה מחוברים ביניהם באמצעות מתגים ונתבים. חוות השרתים מהוות למעשה את הבסיס הפיזי של הענן, ומתוכן הענן פועל.
    2. שרתים – השרתים הממוקמים בתוך חוות השרתים. שרתים הם מחשבים לכל דבר, עם הבדל אחד משמעותי – הם נועדו לנהל את התקשורת בין הלקוחות והגולשים לבין השירות אותו הם מאחסנים, כמו אתר אינטרנט, אפליקציה וכו’.
    3. שירותי ענן ותשתיות – השירותים המקוונים השונים, המאוחסנים על השרתים שנמצאים בתוך חוות השרתים, והתשתיות המקשרות בין הלקוח לבין אותם שירותים.

    שרתים בענן הם שרתים וירטואליים פרטיים (VPS), המתאחסנים על השרתים הפיזיים הנמצאים בחוות השרתים. הם מתקבלים כשירות רשת, במסגרת שירותי הענן השונים.

    איך הם עובדים?

    שרטוט שמראה כיצד שרתים בענן עובדים באופן גרפי.

    בדומה לכך ששרתים הנם מחשבים לכל דבר ועניין, שרתים וירטואליים הנם מכונות וירטואליות (VMs) לכל דבר ועניין. כשם שהשרת הפיזי הוא מחשב אשר מוגדר לספק תקשורת בין השירות אותו הוא מאחסן לבין גולשים ולקוחות, כך שרת וירטואלי הנו מכונה וירטואלית – הדמיה של מערכת מחשב, עם מערכת הפעלה ומשאבים (וירטואליים), המוגדרת לספק תקשורת לשירות אותו היא מאחסנת.

    שרתים וירטואליים מקבלים את הקצאות המשאבים שלהם מהשרתים הפיזיים בחוות השרתים, עליהם הם מאוחסנים. דרך פעולה זו מהווה שניים מהיתרונות הגדולים ביותר ששרתים אלה מציעים, אך נגיע לזה בהמשך.

    הם פועלים באמצעות וירטואליזציה – טכנולוגיה המאפשרת ליצור הדמיה של תשתיות מחשב אמיתיות. הדמיה זו משתמשת במשאבים המוקצים מהמחשב הפיזי עליו “מתארחת” המערכת המדומה (או המכונה הוירטואלית) – כוח עיבוד, שטח אחסון נתונים, זיכרון RAM, רוחב פס ולעיתים אף כוח עיבוד גרפי וכיוצא בזה.

    יתרונותיהם של שרתים בענן

    שרתים וירטואליים בענן מגיעים עם המון יתרונות למשתמשים בהם, ללא קשר לאופן השימוש ולצרכים. למעשה, ניתן לומר שהם הבחירה האידיאלית עבור מי שרוצה מערכת ממוחשבת וירטואלית, בה הוא יכול לעשות פחות או יותר כרצונו. במובן מסוים, הלקוח מקבל מחשב מוכן ומוגדר לספק תקשורת דרך הרשת. רק שמחשב זה, בנוסף לתפקודו כשרת, אינו תופס מקום פיזי ואינו מצריך פעולות תחזוקה או אחזקה מצד הלקוח, לפחות לא מהבחינה הפיזית.

    בין היתרונות הבולטים ביותר של שרתים בענן ניתן למנות:

    סמל של דולר אמריקאי נתלה מענן. אחד מהיתרונות של שרתים בענן הוא חיסכון בעלויות.

    חיסכון בעלויות

    חלק ניכר מהיתרון של שרתים בענן טמון בכך שהם וירטואליים – אין צורך ברכישת רכיבים ושרתים, מציאת מקום, הגדרות וחיבורים, אספקת חשמל וקירור, צוותי תחזוקה ו-IT, ועוד ועוד ועוד. יתרון זה מוכפל מעצם היותם של השרתים הללו בענן – הם נגישים מכל מכשיר בעל חיבור לרשת האינטרנט.
    בנוסף לכך, התשלום עצמו הוא פונקציה של המשאבים המוקצים לשרת הוירטואלי – משלמים רק על מה שמשתמשים בו בפועל. יתרון זה הוא בעל קשר ישיר ליתרון הבא:

    גמישות והתאמה לצרכים משתנים

    לאחר שהצרכים של השרת הוגדרו, ניתן בקלות לבקש מהספק שרת וירטואלי בעל הקצאת משאבים בהתאם לצרכים אלה. אחד היתרונות המשמעותיים של שרתים וירטואליים הוא היכולת לשנות את הקצאת המשאבים באמצעות שינוי של כמה הגדרות בלבד.

    הקצאת המשאבים לכל שרת וירטואלי בענן אינה תלויה בשרתים האחרים המשתמשים במשאבים של אותו שרת פיזי המאחסן את כולם. כלומר, ניתן גם ליצור צביר של שרתים וירטואליים למגוון שירותים, ואף ליצור תשתית שלמה של שרתים וירטואליים לשימושים שונים.

    אבטחה מוגברת

    גם יתרון האבטחה מוכפל פי כמה בשל אופן הפעולה של שרתים וירטואליים ועצם העובדה שהם מתאחסנים על שרתי ענן בחוות שרתים.
    ראשית, בשל השימוש בוירטואליזציה, כל השרתים בענן הם למעשה סביבות כמעט נפרדות לגמרי אחת מהשנייה. נכון, תמיד ישנו הסיכוי שגורם עוין יצליח לחדור לשרת הפיזי המארח את השרת הוירטואלי דרך אותו שרת וירטואלי (או דרך שרת וירטואלי אחר), אך מדובר בסיכוי קרוב לאפס. הפעולה מצריכה מיומנות רבה, ומעקף וחדירה דרך אמצעי אבטחה רבים. ללא אמצעי מקשר בין השרתים הוירטואליים, הבידוד ביניהם הוא כמעט מוחלט.
    שנית, כפי שכבר ציינו מספר פעמים בעבר, חוות השרתים – הבסיס לענן – מאובטחות מאוד, הן מהבחינה הפיזית והן מבחינת התשתיות שלהן. הוסיפו לאבטחה זו את האבטחה שיש על השרתים הפיזיים עצמם, ולאבטחה זו הוסיפו את האבטחה המיושמת על השרתים הוירטואליים.

    זמינות גבוהה, גם בשגרה וגם בזמן אסון

    זמינות שרתים היא דבר חשוב, במיוחד כאשר השרת מארח שירות כלשהו אשר מצריך אפשרות גישה באופן רציף.
    אתר אינטרנט, פורטל עבודה, שירות כלשהו, אפילו עותק של המערכת שלנו – שנועד לגיבוי במקרה והמערכת המקורית קרסה או מצריכה שחזור – כל אלה דורשים כי השרת יהיה זמין כל בכל שעה ובכל יום.
    ספקי הענן מודעים לכך, ולכן שרתים בענן לרוב יציעו זמינות שרתים של לפחות 99.9% (מתוך שנה) ב-אמנת השירות שלהם (SLA). המשמעות של זמינות זו היא לא רק הבטחה למינימום של תקלות שישביתו את השרת ויעשו אותו לא זמין. היא גם אומרת, במילים אחרות, כי בעת תקלה, השרתים יחזרו לפעולה במהירות של פחות מ-0.1%.

    בנוסף לכך, השרת ותוכנו, מעצם היותם מתארחים בענן, זמינים גם לבעליהם (הלקוח) מכל מקום ובכל זמן, בהינתן חיבור אינטרנט זמין (והרשאות גישה מתאימות, כמובן).

    גיבויים הם עוד נדבך חשוב שאפשר לכלול תחת הגדרת הזמינות או האבטחה (לבחירתכם). בעת תקלה או צורך לשחזר נתונים, גיבויים המאוחסנים על הענן יהיו זמינים בכל עת ומכל מקום. בנוסף, הם יהיו מוגנים בשל האבטחה הרבה שמיושמת על הענן ועל תשתיותיו.
    חשיבותם של הגיבויים באה לידי ביטוי כאשר יש צורך דחוף בשחזור, כמו בעת אסון – גיבויים הם אחד הקריטריונים המרכזיים, ואולי החשוב ביותר, ליישום תוכנית התאוששות מאסון.

    אחסון מהיר

    אחסון מהיר הוא יתרון בולט נוסף של שרתים בענן. אם היינו רוצים לקצר, היינו מוסיפים אותו לרשימת היתרונות ולא נותנים לו כותרת משלו. עם זאת, לאחסון מהיר ישנה השפעה ישירה ומכרעת על קידומו של כל אתר (ולמעשה כל שירות רשת שתלוי בכמות גולשים ובחשיפה).

    מד מהירות של רכב על 220 קמ"ש

    אחסון מהיר מתקבל בהתקיימם של התנאים הבאים:

    • חומרה מהירה ועדכנית, שמסוגלת להריץ גם את האתרים התובעניים ביותר.
    • מערכות תומכות בטעינת אתרים מהירה, כמו שימוש ב-שרתי CDN, מערכות מטמון מתקדמות, וכדומה.
    • פתרון תקלות מהיר ויעיל על ידי הספק, בין אם מדובר בתקלות טכניות או בתקריות אבטחה.
    • הגנה על השרת מפני מתקפות ופריצות שיכולות לשבש את פעולתו הרציפה.
    • תוספים שונים שמאיצים את פעולתו של השרת ושל השירות המאוחסן עליו.
    • התאמת השרת לפלטפורמה ספציפית באמצעותה בנוי ורץ השירות המאוחסן עליו, אם ישנה כזאת.

    איך אחסון מהיר משפיע על קידומו של האתר?

    כדי שאתר יצליח, יש צורך במספר משתנים, חלקם מושפעים באופן ישיר מפעולתו המהירה והחלקה. לשניים מהמשתנים הללו ישנה השפעה ישירה על הצלחתו של האתר ועל קידומו:

    1. דירוג במנועי החיפוש (SEO)

    מנועי החיפוש, כידוע, משתמשים באלגוריתם אשר קובע את דירוגו של האתר בעמודים שלהם. כלומר, באיזה עמוד האתר יופיע, והאם בראשו או בתחתיתו.
    מהירות טעינתו של האתר היא אחד המשתנים באלגוריתם – ככל שהאתר נטען מהר יותר, כך דירוגו עולה.

    מנועי החיפוש – בראשם גוגל, שהכריזה על כך שמהירות טעינת עמודי האתר משפיעה על דירוגו עוד ב-2010 – אינם חושפים היכן עובר הגבול בין איטי למהיר, כך שניתן להניח אחת משתי הנחות:
    או שישנה מעין “תחרות סודית”, אשר נמדדת בעשיריות השניה, איזה אתר מספק זמני טעינה מהירים יותר, וזמנים אלה נכנסים לחישוב הכולל באלגוריתם שמכתיב את דירוגו של האתר; או שהגבול המדובר נמדד לפי המהירות שהטכנולוגיה מספקת כיום, ולה הגולשים מצפים (פחות מ-3 שניות, לפי מירב המבדקים).
    כך או כך, לנתון המהירות יש נתח ניכר בקביעת דירוגו של האתר. אתר המדורג גבוה – כלומר, בעמודים הראשונים ובראשם – יזכה ליותר חשיפה, ועקב כך ליותר הצלחה.
    ההיפך הוא הנכון לאתרים בעלי טעינה איטית.

    2. חוויית המשתמש

    כמה וכמה מבדקים נעשו בנושא השפעות מהירותו של אתר על חווייתם של הגולשים בו. כולם מצאו מה שלמעשה נוכל להבין לבד מהחוויה האישית שלנו – מהירות פעולתו של האתר תשפיע על חוויית המשתמש באופן ניכר, לחיוב או לשלילה.

    אתרים אשר נטענים ב-2.5 שניות ומטה יספקו למשתמשים בהם חוויה מספקת ומהנה. הדבר נכון במיוחד להיום. אנו מוקפים מכל עבר בטכנולוגיות כמו 5G, סיבים אופטיים ו-WIFI 7. בקרוב נוכל להזרים תכני צפיה ב-8k (!). זה אך מתבקש שהגולשים יצפו לטעינת אתרים מהירה, בין אם הם מודעים למהו “אחסון מהיר” ובין אם לא.
    זאת ועוד – הוכח כי טעינת אתר מהירה תעודד את הגולשים לחזור אל אתר ולהמשיך “לשוטט” בו. כלומר, יותר חשיפה, יותר סיכוי לרכישת שירות כלשהו, יותר צפיות – יותר הצלחה.

    מצידו השני של המטבע, אתר אשר מהירות טעינת העמודים שלו איטית (כלומר, מעל ל-3 שניות) ישיג תוצאה הפוכה. גולשים נוטים לנטוש אתרים איטיים, ולקשר אותם לחוויה בלתי מספקת ואף מתסכלת. שוב, ניתן להבין למה – דמיינו את עצמכם בוהים במסך וממתינים לתמונה שתעלה, על חשבון הפסקת הצהריים שלכם.

    Jetserver – פתרון אחסון אתרים אמין ומתקדם בישראל ובעולם

    ענן עם סמלים שונים מרחף מעל מחשב נייד. !

    אנחנו אחת מחברות אחסון האתרים הוותיקות ביותר בישראל, ופעילים מאז שנת 2006. על האמינות שלנו יעידו הלקוחות המרוצים בשלל הביקורות המעולות שקיבלנו ברחבי הרשת.

    השירותים שאנחנו מספקים כוללים, בין היתר, שרתים וירטואליים בענן (שרתי VPS) המתאחסנים ב-חוות השרתים שלנו, הפרושות במקומות אסטרטגיים ומאובטחים ברחבי העולם. השרתים שלנו משתמשים בטכנולוגיה העדכנית ביותר, כך שהאתרים שלכם זוכים לאחסון מהיר במיוחד ולאבטחה ברמה הגבוהה ביותר.

    התמיכה הטכנית שלנו זמינה בכל שעה ובכל יום בשבוע, ומורכבת מאנשים בעלי ידע נרחב בתחום השרתים, אחסון ובניית אתרים, רשתות וכו’.

    נסכם ב…

    …כך שנדגיש את החשיבות של בחירת פתרון האחסון הנכון לאתר שלנו, ולמעשה לכל שירות רשת שאנו רוצים לספק. הפתרון הנכון לאתר משול למכונית מירוץ לנהג. המכונית הנכונה, בעלת ההתאמות והשיפורים המתאימים לסגנון הנהיגה של הנהג ולמסלול עצמו, תקדם את הנהג לקו הסיום יותר מהר. לחלופין, היא תישא אותו למשך זמן רב יותר ובמהירות, ללא תקלות.

    באותו האופן, פתרון האחסון המתאים ביותר לאתר שלנו יסייע לו לשפר את את ביצועיו. כפי שכבר ראינו, שיפור בביצועים שווה לשיפור בדירוג במנועי החיפוש ובמתן חוויית שימוש חיובית לגולשים. כלומר, פתרון האחסון של האתר הוא גורם בעל השפעה רבה על הצלחתו של האתר.

    כמו תמיד, אנו ממליצים לבחון פתרונות אחסון בענן על פי קריטריונים ברורים, אשר יוגדרו על ידי צרכי האתר ודרישותיכם האישיות. לכל אתר ולכל לקוח, גם אם מטרת האתר שלהם זהה, יש את הצרכים הייחודיים שלהם, כך שלא מדובר ב-“one size fits all”.
    אנו מזמינים אתכם לבדוק את פתרונות הענן שאנו מציעים, בנוסף לפתרונות אחסון אחרים שאנו מספקים, לשם קבלת ביצועים מיטביים.

    השותפים שלנו

    • js-partners-02
    • js-partners-03
    • nginx-js-partners-04
    • js-partners-06
    • mariadb-icon
    • docker-icon
    • nodejs
    Skip to content