• בלוג
  • שליחה וקבלת מיילים (IMAP / POP3)

שליחה וקבלת מיילים (IMAP / POP3)

    שליחה וקבלת מיילים (IMAP / POP3)

    פורסם ב 11-02-2020

    מאוד חשוב להבין כי ברגע שאנחנו מנהלים את המיילים בשרת האחסון, ניהול תיבות הדואר, על כל המשתמע מכך יתבצעו דרך פנל הניהול איתו אנחנו עובדים (במקרה הזה – cPanel). ממשקי ענן למניהם כגון G-SUITE או Outlook לא רלוונטיים אלא אם כן הגדרתם אותם למשוך ולשלוח מיילים מהתיבות של השרת (בהנתן שהעניין אפשרי). במקרה זה הם נחשבים לתוכנות מצד שלישי (mail-client) שמסייעת ומנגישה לנו את המיילים בממשק מוכר וידידותי אך ליבת פעילות המיילים מנוהלת בשרת האחסון. לצורך העיניין, טיפול בהחלפת הסיסמא/שינוי מגבלת גודל תיבה/יצירה והסרה של תיבות וכו’ יהיו קשורים רק להתנהלות בשרת עצמו לא בהגדרות ה outlook/gmail.

    בהתחברות ממשק mail-client חיצוני כגון תוכנת outlook אל התיבה המנוהלת נוכל לבחור בין 2 שיטות עבודה של משיכת הדואר אלינו: לעבוד בפרוטוקול POP3 או בפרוטוקול IMAP.
    אז מה ההבדל ומה יותר טוב? אין תשובה חד משמעית ולכל שיטה יש יתרונות וחסרונות.

    פרוטוקול POP3

    הינו פרוטוקול ותיק אך יציב. שיטת העבודה שלו בנויה על עיקרון של עבודה מקומית עם המכשיר שמתחבר אל התיבה. הנחת העבודה היא שתוכנת הדואר (Mail Client) מייצרת סינכרון והורדת נתונים מן השרת אל המחשב האישי, ניתן גם להגדיר שהמיילים יימחקו מייד לאחר ההורדה – היתרון בכך שיש פחות אינטראקציה מול השרת שלעיתים יכול לעכב את העבודה וגם נפח האחסון בשרת ה cPanel לא מתבזבז על מיילים (שלא מגיעים להתאחסן שם או נמחקים לאחר מספר ימים-תלוי בהגדרות שבחרנו). החיסרון בשיטה? עבודה מקומית מול מחשב מסויים, לעיתים מספר אנשים שונים יצטרכו להתחשב לאותה התיבה, מה שייסבך את העניין במידה והגורם הראשון החליט למחוק את המייל מידע לאחר המשיכה. כמו כן, זמינות הנתונים תלויים בפרקי הזמן בו הגדרנו לתיבה למשוך את המיילים, דהיינו – אם תוכנת הדואר תמשוך מיילים אחת לשעה, זהו פרק הזמן הכי עדכני שיהיה לי לקבלת מיילים.

    קבלת דואר

    פרוטוקול IMAP

    בעיקרון נחשב לפרוטוקול יותר חדיש אך דורש התייחסות בהתאם. שיטה זו מבוססת על הרעיון כי מקור הפעילות מתבצע אצל השרת ולא מול המכשיר המקומי שמתחבר. כל הזמן יש אינטראקציה וסנכרון מול השרת ובעיקרון אין משמעות מיוחדת למכשיר מסוים שמתחבר לשימוש במיילים. היתרונות והחסרונות של שיטה זו הם ההצלבה ההפוכה של יתרונות/חסרונות ה POP3, יש כל הזמן אינטראקציה מול השרת וגם נפח האחסון גדל על השרת שמאחסן בדרך כלל גם את האתר.

    שליחת דואר

    דואר יוצא לרוב יתבצע בפרוטוקול השליחה הנפוץ SMTP. במידה ונרצה לבצע התחברות ממשק mail-client אל שרת המיילים, ישנם 2 אפשרויות התחברות עם הגדרות פורטים שונים בהתאם לסוג ההתחברות:התחברות מאובטחת (SSL/TLS) והתחברות לא מאובטחת.

    התחברות לא מאובטחת (Non-SSL)התחברות מאובטחת (SSL/TLS)
    IMAP:143IMAP:993
    POP3:110POP3:995
    SMTP:587SMTP:465

    במרבית ההתחברויות של ממשקים חיצוניים הפורטים הלא מאובטחים (Non-SSL) הם הנדרשים לחיבור מוצלח.משמעות אבטחת ההתחברות הנ”ל היא בנגוע להצפנת ההתקשרת בין השרת ללקוח הקצה ולא הצפנה של המידע עצמו בגוף המייל (דבר שבפועל לא אפשרי ליישום ומשום כך שימוש במיילים נמצא בנחיתות בכל מה שקשור לשמירה על אבטחת המידע )

    השותפים שלנו

    • js-partners-02
    • js-partners-03
    • js-partners-04
    • js-partners-06
    • mariadb-icon
    • docker-icon
    • nodejs
    Skip to content